Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταμενίτης: Προχωρά η διαδικασία αποζημίωσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον παγετό της άνοιξης του 2021



Υπογράφηκε χθες από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο η απόφαση ενεργοποίησης της 2ης φάσης για την χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών που επλήγησαν οικονομικά από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες από τους παγετούς του 2021 στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Λάρισας.

Βάσει της εν λόγω απόφασης που αποτελεί συνέχεια της 1ης φάσης του σχήματος ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν απώλειες από τους παγετούς που εκδηλώθηκαν την περίοδο 15 Φεβρουαρίου έως 20 Απριλίου 2021 με βάση τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, καθορίζονται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταβολής των σχετικών ενισχύσεων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 21 Νοεμβρίου του 2022 ενώ σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται ότι: «Η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος η εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα».

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και ομάδων παραγώγων είχε προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών για την προώθηση του συγκεκριμένου ζητήματος ενώ παράλληλα είχε θίξει το ζήτημα και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τόνισε: «Η ενίσχυση των συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και επιχειρήσεων στην οποία προχωράει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λόγω των σφοδρών παγετών της άνοιξης του 2021 που προκάλεσαν οικονομικές απώλειες, αποτελεί μια σημαντική ανάσα σε μια περίοδο ομολογουμένως δύσκολη. Πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συνεχής στήριξη του αγροτικού κόσμου, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.