Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2023, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ



Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ.(www.minagric.gr), αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από την 1η Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου του 2022.

Η αίτηση είναι αποδεκτή μόνο όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά :

1. Ταυτότητα

2. Εκκαθαριστικό εφορίας

3. Δικαιολογητικά κατοχής της έκτασης. (Επισύναψη των συμβολαιογραφικών έντυπων και του πιστοποιητικού μεταγραφής τους στο υποθηκοφυλακείο)-Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια μπορεί να κατατεθεί συμβολαιογραφικό έγγραφο μίσθωσης ή ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο. Γίνεται δεκτό το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης η διάρκεια του οποίου πρέπει να είναι μεγαλύτερη των επτά (7) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης . Σε περίπτωση μίσθωσης ή χρησιδανείου , ο ενοικιαστής ή χρήστης κατά περίπτωση συνυποβάλλει σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της έκτασης για την δραστηριότητα αυτή.

4. Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες(Χ,Υ), σε ΕΓΣΑ’87, της πλήρους περιμετρικής αποτύπωσης (όλων των κορυφών) κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αναλυτικά έχει ως εξής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στην διεύθυνση http://www.minagric.gr και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:

Ψηφιακές Υπηρεσίες👉 Αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου👉 Σύνδεση Δημιουργία λογαριασμού 👉Σύνδεση Χρήστη 👉Επιλογή υπηρεσίας 👉Αίτηση αδειών φύτευσης 👉Δημιουργία Αίτησης

Επιπλέων στοιχεία και αναλυτικές οδηγίες για τον χειρισμό της εφαρμογής εμφανίζονται εάν πατήσουμε το εικονίδιο της βοήθειας.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

· Οι άδειες νέας φυτεύσεις ισχύουν για τρία έτη από την ημερομηνία της χορήγησης τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τον αιτούντα

· Η ελάχιστη έκταση για τη χορήγηση άδειας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα

· Tα τεμάχια για τα οποία χορηγείται άδεια φύτευσης οφείλουν να παραμείνουν στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου εκδόθηκε η άδεια τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία χορήγησης αυτής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα Κριτήρια Επιλεξιμότητας καθώς και τα Κριτήρια Προτεραιότητας/Καθορισμός βαρύτητας κριτηρίων έτσι ώστε οι αιτήσεις να είναι επιλέξιμες στην Υπουργική Απόφαση με αριθ. 2933/327864/19-11-2021 «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) αριθμ. 1308/2013, (ΕΕ) αριθμ. 2018/273 και (ΕΕ) αριθμ. 2018/274, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις.»

Τα κριτήρια προτεραιότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων ανά κατηγορία είναι :
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους υπεύθυνους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα) Καραβίτη Σταύρο τηλ. 2381351289 Ε-mail :skaravitis@pella.gr και (Γιαννιτσά) Ελευθερίου Γιώργο τηλ. 2381352312
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.