Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ασφαλιστικές οφειλές: Ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση για τις 24 δόσειςΤη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές οφειλές τους σε έως 24 δόσεις έχουν πλέον οι οφειλέτες. Η ρύθμιση ενεργοποιήθηκε σήμερα και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες αιτήσεις.
Οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών αυξήθηκαν σε έως 24 δόσεις από 12 που ήταν πριν. 50 ευρώ είναι το ελάχιστο μηνιαίο ποσό δόσης.
Η σχετική ρύθμιση ενεργοποιήθηκε άμεσα μετά την ψήφιση πρόσφατα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας.

Όσοι είναι ήδη στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στις 24 μειώνοντας έτσι το ποσό της μηνιαίας δόσης. Οι αιτήσεις για την εβδομάδα που διανύουμε γίνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνονται και ηλεκτρονικά.

Όσοι δεν ήταν σε ρύθμιση μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αίτηση για τις 24 δόσεις είτε ηλεκτρονικά είτε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ.

Σε ό,τι αφορά τον πονοκέφαλο των επιτοκίων σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών πάγωσαν τα επιτόκια για οφειλές στην εφορία  και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.