Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών - 26 χρόνια σε αίθουσες προκάτ! (φωτο)



Συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη, για δεύτερη μέρα, οι κινητοποιήσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν σε ελλείψεις, αλλά -κυρίως- και για το χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. 
Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του 15μελούς Συμέλα Κοσμίδου, "η κατάσταση είναι τραγική, καθώς το σχολείο μας λειτουργεί εδώ και 26 χρόνια σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια προσωρινής διαμονής, ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους μαθητές. Τα μαθήματα γίνονται σε αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στα εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου" και συνεχίζει: "Στον αγώνα μας ζητούμε την έμπρακτη στήριξη των συλλόγων διαδασκόντων και γονέων, αλλά και των φορέων της περιοχής. Ζητούμε το κτίριο που μας αξίζει. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που βιώνουμε, δεν θυμίζουν σε τίποτα μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη κοινωνία, καθώς οι κίνδυνοι για την ασφάλειά μας αλλά και για την ασφάλεια των καθηγητών είναι ορατοί.". 
Κατάληψη
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών βρίσκονται από χθες Τρίτη σε κατάληψη ενώ χθες πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τα παραπάνω ζητήματα, με κεντρικό αίτημα "ζητάμε το κτήριο που μας αξίζει!". Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και του παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα για τις άθλιες συνθήκες εκπαίδευσής τους.
Δ. Μπ.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Η ιστορια μου θυμιζει την κατσικα του γειτονα. Ο δημαρχος που κυβερναει 13 χρονια δεν ηξερε το θεμα και ξαφνικα οι " κακοι μαθητες" σε ρολο "ρουφιανου" πηγαν να τον ενημερωσουν. Αυτο ειναι ενα απο τα εκατονταδες εγκληματα που θα πληρωσει η νεα γενια που ερχεται για την παθητικη και αργοσχολη σταση του Σταμκου. Το σεναριο ακομη δεν εχει ολοκληρωθει και ο μιτος της Αριάδνης θα ξετυλιχθει οταν αυτος ο ανικανος παει σπιτι του. Ετσι θα γλωτωσει ολος ο ντουνιας που καλυπτει τον Δημο Πελλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.