Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου - Ποιοι συμμετέχουν



Θα παραλύσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει απεργία στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. 
«Η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα. Δυστυχώς, οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό πως στην απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχουν ταξί, πλοία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επιπλέον, οι αυτοκινητιστές ζητούν και άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ ανά όχημα το μήνα καθώς επίσης και μείωση του ΕΦΚ και του συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα.
Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, γεγονός που θα προκαλέσει τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 5:00 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
Στην ακτοπλοΐα, η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.
Την ίδια ώρα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, «αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα», όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.