Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Aντώνης Ξυλουργίδης για την απώλεια του Λάμπρου Μαργαρίτη: ''Τεράστιο κενό στη σύγχρονη ποινική δικηγορία''


"Η απώλεια του Λάμπρου Μαργαρίτη δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στη σύγχρονη ποινική δικηγορία". 
Αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας, Αντώνης Ξυλουργίδης, για τον ξαφνικό θάνατο του καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ Λάμπρου Μαργαρίτη, προσθέτοντας:
" Δεν είναι υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε ως δάσκαλο όλων καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ενώπιον μας διόρθωνε εισαγγελείς και δικαστές, δεν θα ξεχάσω στο υπόγειο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης το 2017 σε μια αποστροφή του λόγου του σε αγόρευση σε ποινική δίκη για εγκληματική οργάνωση  όταν διέγνωσε σφάλμα στην πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και απευθυνόμενος σε αυτόν του  είπε : «Εκτίθεστε ξαναδείτε το», τότε διέκοψε το δικαστήριο και όταν επανήλθε, η πρόταση είχε αλλάξει..
Αυτός ήταν για όλους εμάς ο δάσκαλος που γέμιζε αμφιθέατρα και πολλές φορές στοιβαζόμασταν στα σκαλιά των αιθουσών της νομικής του ΑΠΘ για να τον ακούσουμε. Μέχρι πριν λίγες μέρες στο φουαγιέ του τρίτου ορόφου των δικαστηρίων αστειευόμενος με το χαρακτηριστικό του ύφος και το χέρι στην τσέπη εξέφραζε αγωνίες και λογικά επιχειρήματα για τις μεγάλες μάχες που έρχονται ψύχραιμος και χορτάτος. 
Ακόμα και στην άνανδρη επίθεση σε βάρος του με εκρηκτικό μηχανισμό στάθηκε στο ύψος του ως κύριος χωρίς βήμα πίσω από τις αξίες του παρά το γεγονός ότι πλέον η  άσκηση ποινικής δικηγορίας δημιουργεί αναπόφευκτα πολλούς εχθρούς. 
Καλή αντάμωση δάσκαλε και μέντορα που δεν αρνήθηκες ποτέ βοήθεια σε συνάδελφο."
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.