Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατακόρυφη πτώση Bitcoin: Έχουν χαθεί περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια, αναζητούν βοήθεια από επενδυτές



Η τιμή του Bitcoin πέφτει κατακόρυφα καθώς ο χώρος κρυπτογράφησης «αναπήδησε» από την αποτυχημένη εξαγορά της FTX της Binance.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το independent, το Bitcoin αιωρείται γύρω από τη χαμηλότερη τιμή του σε περισσότερα από δύο χρόνια μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να σωθεί το πολιορκημένο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης FTX.

Υφίσταται κρίση ρευστότητας μετά από αναλήψεις δισεκατομμυρίων δολαρίων
Το τρίτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση τον όγκο συναλλαγών υφίσταται κρίση ρευστότητας μετά από αναλήψεις δισεκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες ημέρες.
Ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, αναζήτησε βοήθεια από επενδυτές προτού επικοινωνήσει με τον Changpeng Zhao, Διευθύνοντα Σύμβουλο του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης Binance στον κόσμο.
Ο κ. Zhao, γνωστός ως CZ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε συνάψει μια μη δεσμευτική συμφωνία για την αγορά της επιχείρησης εκτός ΗΠΑ της FTX, πριν αποχωρήσει την επόμενη μέρα.
Η Binance ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη ότι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη συμφωνία ως αποτέλεσμα της εταιρικής δέουσας επιμέλειας, καθώς και των αναφορών σχετικά με κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών και υποτιθέμενες έρευνες των αμερικανικών πρακτορείων.

«Τα ζητήματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας»
«Στην αρχή, η ελπίδα μας ήταν να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX για την παροχή ρευστότητας, αλλά τα ζητήματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε», δήλωσε η εταιρεία.
«Κάθε φορά που ένας σημαντικός παίκτης σε έναν κλάδο αποτυγχάνει, οι καταναλωτές λιανικής θα υποφέρουν. Έχουμε δει τα τελευταία αρκετά χρόνια ότι το οικοσύστημα κρυπτογράφησης γίνεται πιο ανθεκτικό και πιστεύουμε με τον καιρό ότι τα ακραία σημεία που κάνουν κατάχρηση κεφαλαίων χρηστών θα εξαλειφθούν από την ελεύθερη αγορά».
Η συνολική αγορά έχει χάσει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με το FTX, με το bitcoin να πέφτει για λίγο κάτω από τα 16.000 δολάρια το απόγευμα της Τετάρτης – τιμή που δεν έχει δει από τον Νοέμβριο του 2020.
Το Bitcoin σημείωσε μια ελαφρά ανάκαμψη το πρωί της Πέμπτης, αλλά παραμένει γύρω στα 16.000 $ – περίπου 75 τοις εκατό κάτω από το υψηλό όλων των εποχών που γνώρισε αυτή την περίοδο πέρυσι.

Παρά τις απώλειες, ορισμένοι αναλυτές παραμένουν πεπεισμένοι ότι η υποκείμενη αξία του bitcoin παραμένει η ίδια
«Καθώς ο χώρος των ψηφιακών μετρητών αφήνεται να τυλίγει μέσα σε φρενήρεις πιέσεις πωλήσεων, η μοναδική προϋπόθεση του bitcoin ως μια πραγματικά αποκεντρωμένη μορφή ψηφιακών μετρητών θα γίνει ακόμη πιο εμφανής», έγραψαν αναλυτές της Bitfinex σε σημείωμα που κοινοποιήθηκε στην The Independent.
«Ενώ θα υπάρξει πολλή θεραπεία που πρέπει να γίνει μετά την φαινομενική κατάρρευση του FTX, ενός υποτιθέμενου πυλώνα της βιομηχανίας ψηφιακών token, οι λόγοι που δημιούργησαν το bitcoin είναι τόσο ξεκάθαροι και αποφασιστικοί όσο ποτέ».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.