Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

BlockFi: Ακόμα μια πτώχευση στην αγορά των crypto



Αίτηση για προστασία από το αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και παροχής δανείων με ενέχυρο κρυπτονομίσματα BlockFi, μαζί με οκτώ θυγατρικές εταιρείες της. Πρόκειται για το τελευταίο θύμα από την κατάρρευση του FTX νωρίτερα αυτό το μήνα που προκάλεσε φουρτούνα στην αγορά κρυπτογράφησης.

Στην αίτησή της, η BlockFi  με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ότι οφείλει χρήματα σε περισσότερους από 100.000 πιστωτές, με υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία που κυμαίνονταν από 1 έως 10 δισ. δολάρια.  Ο μεγαλύτερος πιστωτής της BlockFi είναι η Ankura Trust και της οφείλονται 729 εκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία είχε ήδη σταματήσει τις αναλήψεις καταθέσεων πελατών και παραδέχθηκε ότι είχε «σημαντική έκθεση» στο πτωχευμένο πλέον ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX και στον αδελφό οίκο συναλλαγών του, την Alameda Research.

Η σύνδεση με το ανταλλακτήριο FTX
Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτής της, με 275 εκατομμύρια δολάρια να οφείλονται από δάνειο που χορηγήθηκε νωρίτερα φέτος. Η BlockFi – η οποία αποτιμήθηκε τελευταία στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το PitchBook – είναι μία από τις πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης που αισθάνονται την πίεση της κατάρρευσης της FTX. Τον Ιούλιο, η FTX όρμησε για να βοηθήσει την BlockFi να αποφύγει την πτώχευση, επεκτείνοντας μια ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων και προσφέροντας δυνητικά να αγοράσει τη BlockFi.

Η κατάρρευση του FTX
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX του Sam Bankman-Fried κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου και το φαινόμενο της μετάδοσης σε ολόκληρο τον τομέα των κρυπτονομισμάτων ήταν ταχύτατο.

Περίπου 130 επιπλέον συνδεδεμένες εταιρείες συμμετέχουν στη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της Alameda Research, της εταιρείας συναλλαγών κρυπτογράφησης του Bankman-Fried, και της FTX.us, της θυγατρικής της εταιρείας στις ΗΠΑ. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John Ray, δήλωσε στην κατάθεση στο πτωχευτικό δικαστήριο ότι «στα 40 χρόνια της νομικής του εμπειρίας και της εμπειρίας αναδιάρθρωσης», δεν είχε δει ποτέ «τέτοια πλήρη αποτυχία εταιρικών ελέγχων και τέτοια πλήρη απουσία αξιόπιστων οικονομικών πληροφοριών, όπως συνέβη εδώ».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.