Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εορτασμός Ημέρας Πολύτεκνης Οικογένειας



Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας ο
 πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Οικογενειών Γιαννιτσών & Σύμβουλος της Α.Σ.Π.Ε Μπεκρής Κωνσταντίνος αναφέρει:

''Φέτος ο εορτασμός της πολύτεκνης οικογένειας, προς τιμή των Αγίων Προστατών της ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά τέκνων τους, πραγματοποιείται στις 6 Νοεμβρίου 2022, που είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, όπως έχει θεσμοθετηθεί με το άρθρο 7 του ν.3454/2006.

Ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας στο σύνολό του αντιστέκεται στη διαχρονικά ασκούμενη, αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική και διεκδικεί την επαναφορά των μέτρων εκείνων που στηρίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες και αποτελούν δημογραφικά κίνητρα, όπως:

· Άμεση επαναθεσμοθέτηση του ειδικού μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος πολυτέκνων, χωρίς κριτήρια, αφού η Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργήθηκε, ακυρώθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ (430/2022).

· Άμεση επαναφορά του επιδόματος πολυτέκνων, όπως υποσχέθηκε στο προεκλογικό της πρόγραμμα η Νέα Δημοκρατία, με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες. Είναι επιβεβλημένη η επαναφορά έναντι της τεράστιας υπερφορολόγησης που υπέστησαν και υφίστανται οι πολύτεκνοι από το 2009, αλλά και της συνεισφοράς τους στον Φ.Π.Α.

· Μειωμένος ΕΝ.Φ.Ι.Α για τις πολύτεκνες οικογένειες, αφού ο πολύτεκνος, όσα παιδιά και αν έχει, πληρώνει για την 1η κατοικία τον ίδιο με τον άγαμο! Οι ανάγκες στέγασης είναι ίδιες;

· Επαναφορά των ελεύθερων μετεγγραφών των πολυτέκνων γονέων και παιδιών, όπως ίσχυε επί δεκαετίες. Με το ν. 4692/2020, οι πολύτεκνες οικογένειες αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αφού δε μπορούν να συντηρήσουν 2 ή 3 σπίτια σε διαφορετικές πόλεις. Μέτρο χωρίς κόστος για το κράτος.

· Απασχόληση συνταξιούχων πολυτέκνων, χωρίς περικοπή της κύριας και επικουρικής σύνταξης, όπως είχε θεσμοθετηθεί με το ν. 1256/1982. Μέτρο χωρίς κόστος για το κράτος, μόνο έσοδο.

· Εφαρμογή του άρθρου 52 του ν. 2082/1992 περί άμεσης στεγαστικής συνδρομής των πολυτέκνων που αποκτούν από επτά και πάνω παιδιά.

· Επαναφορά της ισόβιας «σύνταξης» της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος πολυτέκνων που καταργήθηκαν με τους νόμους 4093/2012, 4141/2013, 4144/2013.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Οικογενειών Γιαννιτσών
& Σύμβουλος της Α.Σ.Π.Ε
Μπεκρής Κωνσταντίνος''
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.