Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον ΥΠΑΑΤ ο Δ. Σταμενίτης για την πρόταση χρηματοδότησης ΦΒ σε ΤΟΕΒ και αγρότες



Την πρόταση του για δημιουργία αυτόνομου προγράμματος χρηματοδότησης αποκλειστικά έργων φωτοβολταϊκών σταθμών (net metering) σε ΤΟΕΒ και αγρότες, που θα τροφοδοτούν τη λειτουργία άρδευσης των αγροτεμαχίων συζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά.

Σε συνέχεια της συνάντησης του με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη το προηγούμενο διάστημα, ο Βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε σήμερα (Δευτέρα, Ο7 Νοεμβρίου 2022) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για το ίδιο θέμα, ζητώντας του να εξετάσει το Υπουργείο την υλοποίηση της πρότασης, καθώς, όπως σημείωσε, το θέμα της φθηνότερης και καθαρότερης ενέργειας απασχολεί έντονα τον αγροτικό κόσμο και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι σημαντικό μέρος των αποφάσεων για απεξάρτηση της χώρας μας από τις συμβατικές μορφές ενέργειας αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφορούν και τον πρωτογενή τομέα, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του και τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών. Αυτή η προσπάθεια, σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη θα πρέπει να ενισχυθεί με την υιοθέτηση της πρότασης για χρηματοδότηση αποκλειστικά φωτοβολταϊκών (net metering), αξιοποιώντας πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ( ΠΑΑ 2021-2027). Από πλευράς του ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι η πρόταση του εξετάζεται θετικά.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα ενίσχυσης των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου αλλά και όσων αντιμετώπισαν προβλήματα διάθεσης και χαμηλής τιμής εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Όπως σημείωσε ο Υπουργός, η πρόθεση της κυβέρνησης, που έχει εκφραστεί, είναι να στηριχθούν οι παραγωγοί, θέμα για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Είναι να κλαις και να γελάς μαζί καμιά φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρίως 4,32 να κλωτσάς και να φτύνεις γιατί μας περνά για ντουρντουβακια. Πριν από 10 μέρες πήγε στον γραμματέα για τα γιαμπογιαλα να βγάζουν ρεύμα και αν δεις τέτοια φτυσε με. Εδώ πάμε για εκλογές και αυτός το χαβά του. Έβαλε και τις βροχοπτώσεις που ούτως ή άλλως τι περιμένουμε και τις δικαιούμαστε . Πάντα ανεπικαιρος και με μηδέν αποτέλεσμα. Το κυριότερο περνάει το εαυτό του για ξύπνιο και τους άλλους να χαυτουν μύγες. Κούνια που σε κούναγε. Οσονούπω πλησιάζει η ώρα της αποκαθηλωσης και της οριστικής επιστροφής στο κλεινόν άστυ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.