Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Έδεσσα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος (φωτο)



Διήμερη επίσκεψη στην Πέλλα και τη Φλώρινα πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Στην Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε, σήμερα με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ στην Ιερά Μητρόπολη. 
Στο Αστυνομικό Μέγαρο Έδεσσας
Στην Αστυνομική Διεύθυνση συνομίλησε με Αστυνομικούς και επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Κώστας Τσαβδαρίδης και μέλη του ΔΣ. Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα θέματα που τέθηκαν όπως το επικίνδυνο του επαγγέλματος, οι οργανικές θέσεις του Ν. Πέλλας και ο στόλος των αυτοκινήτων. 
Συναντήθηκε επίσης και με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Πέλλας και ενημερώθηκε σε θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού ζητήματος στο Νομό Πέλλας και απασχολούν τους Συνοριακούς που επιχειρούν και είναι επιφορτισμένοι να διασφαλίσουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, της περιοχής αρμοδιότητας.

Βράβευσε αστυνομικούς του νομού Πέλλας για την προ ημερών εξάρθρωση υπόθεσης ναρκωτικών, αλλά και δικυκλιστές αστυνομικούς από την Κατερίνη για περιστατικά διάσωσης πολιτών- μεταξύ αυτών ηλικιωμένη και την ανήλικη εγγονή της, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους. 

Στο Διοικητήριο
Την άψογη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με τον Αστυνομικό Διευθυντή, τους Αξιωματικούς και τα στελέχη της Αστυνομίας Πέλλας εξήρε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό στο Διοικητήριο, παρουσία των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Γ. Καρασμάνη, Δ. Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη.
Ο κ. Τζαμτζής συζήτησε μαζί του για την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και θέματα που αφορούν σε ζητήματα ασφαλείας της περιοχής της Πέλλας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε έμφαση στην ανάγκη να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα, με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, επισημαίνοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι αστυνομικοί ώστε να καλύψουν κάθε ανάγκη. Τόνισε την αμέριστη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας σε ζητήματα ασφάλειας και τις παρεμβάσεις της σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.
Ο κ. Τζαμτζής έδωσε έμφαση στα θέματα οδικής ασφάλειας, επισημαίνοντας τη συμβολή της αστυνομίας αλλά και την συνεισφορά της Π.Ε. Πέλλας, μέσα από έργα και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
« Στην Πέλλα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην οδική ασφάλεια» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. «Πέρα από την αστυνόμευση των δρόμων, που είναι αισθητή σε καθημερινή βάση και εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα, με έργα και παρεμβάσεις, προσπαθούμε να περιορίζουμε τους παράγοντες τροχαίων ατυχημάτων. Μέσα από προγράμματα που υλοποιούμε, βελτιώνουμε την κατάσταση του οδοστρώματος, φωτίζουμε γέφυρες και επικίνδυνα σημεία, τοποθετούμε στηθαία ασφαλείας και διαγραμμίζουμε τους δρόμους στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της περιοχής ευθύνης μας».
Στο Δημαρχείο Έδεσσας
Ο Δήμαρχος Έδεσσας υποδέχτηκε με θερμά λόγια τον Υπουργό και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχαν κατά τη θητεία του ως Υπουργού Εσωτερικών, τονίζοντας τη συμβολή του στις νομοθετικές παρεμβάσεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων. Αναφερόμενος στην προηγούμενη ιδιότητα του Υπουργού ο Δήμαρχος Έδεσσας τόνισε ότι έχουν υλοποιηθεί πολλά έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί υπουργίας του κ. Θεοδωρικάκου και μάλιστα τον ξενάγησε στην πλήρως ανακαινισμένη και εξοπλισμένη με νέες τεχνολογίες αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και το φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου. Δεν παρέλειψε να αναφέρει το αίτημα για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει στους δήμους να χορηγούν βοήθημα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και τις προτάσεις χρηματοδότησης έργων του Δήμου Έδεσσας. 

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) στα γραφεία της τοπικής κομματικής οργάνωσης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη μείωση της εγκληματικότητας και ειδικά στην Πέλλα, που εμφανίζει πολύ καλούς δείκτες, καθώς και στην ανάγκη συνεργασίας των δομών των δήμων με την αστυνομία για την αντιμετώπιση του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας. Ενημερώθηκε ότι στο πλαίσιο του Δήμου Έδεσσας λειτουργούν δομές Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας, που έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση πολλών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στο «πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας» που διαπίστωσε στο νομό Πέλλας, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες της Έδεσσας και της Πέλλας είναι και αισθάνονται ασφαλείς κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τους οποίους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκρίνονται στο πολυσύνθετο κοινωνικό τους έργο». 

Επισήμανε - ακόμη - τις οικονομικές προοπτικές του νομού, με την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και των σημαντικών αναπτυξιακών έργων που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση και αναβαθμίζουν την περιφέρεια. «Ο νομός Πέλλας έχει πετύχει πολλά αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει πολύ σημαντικές οικονομικές προοπτικές, η κυβέρνηση έχει αποδείξει με πράξεις ότι είναι δίπλα στους πολίτες, ο αγροτικός πληθυσμός ενισχύεται και αντιμετωπίζονται με οικονομική στήριξη οι έκτακτες καταστάσεις που έχουν προκύψει, σημαντικά οδικά αντιπλημμυρικά έργα έχουν δρομολογηθεί και οι αναπτυξιακές προοπτικές είναι πολύ δυναμικές επ' ωφελεία όλων των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αργά το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα μεταβεί στη Φλώρινα, όπου στις 20:15 θα συναντηθεί με μέλη ΔΕΕΠ και τον βουλευτή Φλώρινας Ιωάννη Αντωνιάδη.
Αύριο 8/11/2022, ημέρα εορτασμού της 110ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, ο κ. Θεοδωρικάκος θα παραστεί στις 11:00 στην Επιμνημόσυνη δέηση στοn χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη και στις 12:00 στην παρέλαση στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων.thothed
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.