Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ιερατική σύναξη στην Έδεσσα με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Χατζηεφραιμίδη



Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξις με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Χατζηεφραιμίδη, εφημέριο της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης και Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ο π. Ειρηναίος ανέπτυξε το θέμα: «Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας» με αφετηρία την ερμηνεία των επωνυμιών του μυστηρίου, όπως Θεία Ευχαριστία, Κοινωνία, Μετάληψις κ.λπ. Ακολούθως αναφέρθηκε στην πατερική διδασκαλία για την μεταβολή των τιμίων δώρων σε Σώμα και Αίμα Χριστού και την μετοχή των ανθρώπων σε αυτά και υπογράμμισε τις προϋποθέσεις για την μετοχή των πιστών στο μυστήριο αλλά και των λειτουργών της Εκκλησίας. Αυτές οι προϋποθέσεις συνοψίζονται σε δύο έννοιες: στον φόβο για την αμαρτία και την αναξιότητά μας αλλά και στον πόθο για την σωτηρία μας, ο οποίος εκφράζεται με την θερμή αγάπη προς τον Θεό.
Ακολούθησε συζήτηση με τον ακροατήριο. Σε αυτήν μετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αρτιότητα της εισηγήσεως καθώς και τις θερμές ευχαριστίες του προς τον εισηγητή.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.