Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχιερατική λειτουργία και Χειροτονία στην πανηγυρίζουσα ΙΜ Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας



Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, εορτή της Συνάξεως των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ κατά την οποία πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και κατά την διάρκειά της χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο της Μονής π. Μιχαήλ.

Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, η είσοδός του στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης αποτελεί καρπό της υπακοής του και τον προέτρεψε να συνεχίσει την υπακοή προς τον ηγούμενο της Μονής αλλά και να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή κατά την διακονία του στο ιερό θυσιαστήριο. Τέλος του ευχήθηκε πνευματική πρόοδο στην πορεία της ιερωσύνης και τόνισε: «Όλοι μπορεί να σε εγκαταλείψουν, ο Θεός ποτέ».

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Επιφάνιος, ο πνευματικός της Ι. Μονής Αγ. Ιλαρίωνος Προμάχων Αρχιμ. Παΐσιος, ο ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Παντελεήμων και άλλοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης αδελφές της Ι. Μονής Αγ. Ιλαρίωνος και μεγάλος αριθμός πιστών. Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν σύσσωμοι οι βουλευτές του Νομού Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Αλμωπίας.
Ο νέος ιερομόναχος Μιχαήλ θα διακονεί την Ιερά Μονή και την ενορία του Αρχαγγέλου Αλμωπίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.