Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκέντρωση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών: Όχι στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα του δημόσιου συστήματος υγείας- Μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη (φωτο)


Συγκέντρωση ενάντια στο "νομοσχέδιο-ταφόπλακα του δημόσιου συστήματος υγείας", όπως χαρακτηρίστηκε, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι, στην πύλη στου νοσοκομείου Γιαννιτσών, μετά από σχετική πρωτοβουλία- κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ).
"Με το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, βάζει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας", σημείωσε ο ομιλητής στη συγκέντρωση, πρόεδρος της ΕΝΙΠ, Μπάμπης Αποστολίδης, προσθέτοντας: "Με το νομοσχέδιο αυτό και την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Υποχρεώνουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα." 
Οι νοσοκομειακοί ιατροί απαιτούν:
- Να αποσυρθεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την 2οβάθμια Φροντίδα Υγείας, όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία
- Κατεπείγοντα μέτρα για να προληφθεί η κατάρρευση των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας με μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού  Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άρση των αναστολών εργασίας
- Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών! Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες ! Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021
- Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης), χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία  
- Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
- Επαναφορά της πλήρους αστικής ευθύνης στο νοσοκομείο, κατάργηση της απαράδεκτης εγκυκλίου Χουλιαράκη. 

Συλλαλητήριο την Πέμπτη
Στη σημερινή συγκέντρωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΝΙΠ, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, οι οποίοι εξέδωσαν ψήφισμα, απαιτώντας να αποσύρει η κυβέρνηση "το επαίσχυντο νομοσχέδιο" για την δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου για την προστασία της δημόσιας υγείας, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 1.30 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Στην συγκέντρωση μίλησε επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, Σίμος Φωστηρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Πέλλας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Καστερίδης, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας Γιώργος Σγορούδης, η συντονίστρια Ειρήνη Αρκουμάνη και μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιαννιτσών- Δήμου Πέλλας, ο πρόεδρος Λευτέρης Αβραμίδης και μέλη του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Πέλλας, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι κ.α. 
Δ. Μπ.


Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας 
Ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα που πραγματοποιούν οι υγειονομικοί ενάντια στο νομοσχέδιο για το δημόσιο σύστημα υγείας που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και με το οποίο η δωρεάν υγεία πετσοκόβεται ωμά. 
Διά πυρός και σιδήρου συνεχίζεται η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της υγείας, μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία και μετατρέπει την υγεία του ανθρώπου που είναι το πολυτιμότερο αγαθό σέ εμπορεύσιμο αγαθό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τις αλλαγές που προωθούνται στα νοσοκομεία οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους είτε για να χειρουργηθούν άμεσα στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που μπορούν να το κάνουν μόνο όσοι έχουν τα χρήματα για να μπορέσουν να αποφύγουν τις μεγάλες λίστες αναμονής, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και δύο χρόνια σέ κάποιες περιπτώσεις  αφού οι λίστες αναμονής αντί να μειώνονται αυξάνονται.
Το παρόν νομοσχέδιο δεν βελτιώνει τις υπηρεσίες υγείας, αντιθέτως εκβιάζουν τους ασθενείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.
Πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς με τους μισθούς φτώχειας που παίρνουν και πλέον κατάντησαν σέ μισθούς πείνας, καθώς και οι συνταξιούχοι με τίς χαμηλές συντάξεις τους με τις οποίες δεν μπορούν ούτε την συμμετοχή τους στα φάρμακα να πληρώσουν
Η παραοικονομία αναμένεται να αυξηθεί αφού οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δίνουν κάθε περιθώριο για είσπραξη μαύρου χρήματος.
Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να υπάρχει ενδιαφέρον και να καλύπτονται οι θέσεις που προκηρύσσονται στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Δεν πρέπει να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων μας.
Κάτω τα χέρια από την δημόσια υγεία!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.