Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Διαμαρτυρία -πρόταση δημότη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τους κάδους στο κέντρο της πόλης



Διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο των Γιαννιτσών με τους 
υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων σε συγκεκριμένες ημέρες, δημότης (τα στοιχεία του στην διάθεση της εφημερίδας) που μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό. Ο δημότης κάνει λόγο για "κακό προγραμματισμό" στην αποκομιδή των απορριμμάτων, κάνοντας παράλληλα την δική του πρόταση σχετικά με το άδειασμα των κάδων:
"Αυτή είναι η εικόνα κεντρικού σημείου της πόλης των Γιαννιτσών την Κυριακή 20//11/2022 (Μπορείτε να δείτε και πίσω στο κατάστημα την διαφήμιση για την black friday).
Αυτή είναι και η εικόνα που αντικρίζει ο κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης κάθε Κυριακή.
(Για του λόγου το αληθές μπορώ να ανεβάζω φωτογραφίες κάθε εβδομάδα).
Κι όχι μόνο σε αυτό το σημείο, αλλά και λίγο πιο κάτω, σε ανάλογο κεντρικό σημείο, απλώς εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.
Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό με τους πράσινους (υπογειοποιημένους) κάδους, ενώ τελευταία δεν αδειάζουν τακτικά ούτε τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, όπως γινόταν ως τώρα, κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα...
Έχω επικοινωνήσει επανειλημμένα με τον δήμο.
Η άποψή τους είναι ότι φταίνε οι καταστηματάρχες,(ο κύριος όγκος απορριμμάτων σε αυτά τα σημεία προκύπτει από εστιατόρια, καφέ κλπ),διότι πρώτον δεν κάνουν σωστή ανακύκλωση και πετάνε κάποια ανακυκλώσιμα υλικά στον πράσινο κάδο, και δεύτερον όταν βλέπουν ότι έχει γεμίσει ο κάδος δεν πάνε σε κάποιον άλλο πιο μακριά για να πετάξουν τα σκουπίδια.
Εγώ πιστεύω ότι φταίει ο κακός σχεδιασμός. Είναι προφανές ότι ένας πράσινος και ένας μπλε κάδος δεν είναι αρκετοί εκεί. Θα έπρεπε, όπως έχει γίνει ας πούμε στην Παύλου Μελά, να έχουν κατασκευαστεί δύο πράσινοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, και να έχουν τοποθετηθεί δύο μπλε.
Κυρίως όμως φταίει ο κακός προγραμματισμός. Διότι οι πράσινοι κάδοι αδειάζουν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, το πρωί. Όπως αντιλαμβάνεστε την Τετάρτη αλλά και την Παρασκευή ο όγκος των απορριμμάτων που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύ μικρός (τα απορρίμματα φτάνουν σε ύψος το μέσον του κάδου περίπου). Διότι έχουν μεσολαβήσει μόνον δύο ημέρες (Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη -Πέμπτη αντίστοιχα) και μάλιστα χαμηλής-μέτριας κίνησης για τα καταστήματα. Ενώ έπειτα, ο κάδος γεμίζει όσο διαρκεί η Παρασκευή, το Σάββατο και η Κυριακή, τρεις δηλαδή ημέρες και μάλιστα υψηλής κίνησης για τα προαναφερθέντα καταστήματα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίζει.
Σε πρότασή μου λοιπόν να αδειάζουν οι κάδοι π.χ Τρίτη, Παρασκευή, Κυριακή ή Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο ή εν πάση περιπτώσει με οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό θα έλυνε το πρόβλημα, η απάντηση που πήρα ήταν ότι ...δεν τους βολεύει.
Ελπίζω, αν θέλετε κι εσείς, να αναδείξετε το πρόβλημα αυτό, με την ελπίδα να λυθεί και να σταματήσουν αυτές οι επικίνδυνες για την υγεία και άκρως αντιαισθητικές εικόνες."


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Οι γνωστές εξυπνάδες των ειδημονων του πληκτρολογιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατα τα αλλα διαφημιζουν τους καφε καδους. Τους υπαρχοντες καδους και σκουπιδια δεν μπορουν να διαχειρηστουν οι ξεφτηλες, οι ανικανοι. Γιατι πραγματικα περι ανικανοτητας προκειται, και καποιες πιθανες λυσεις προτεινει ο δημοτης του παραπανω αρθρου, αλλα ο αλαζωνας δημαρχος και η κλικα του που να ακουσουν....... τον αετο καλα πετουν, αραγε ως ποτε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοποθέτηση Φουντουκίδη μου θυμίζει. Να μαζευτούμε 3-4 να κάνουμε 11αδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακά τα ψέμματα στο Δήμο μας έχει χαθεί η μπάλα σε όλα τα επίπεδα.Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πιο καθυστερημένη πόλη (μακράν της δεύτερης) στην Ελλάδα αλλά ίσως και των Βαλκανίων σε όλα τα επίπεδα. Περπατήστε βράδυ στις καθέτους πεζόδρομους που σφίζουν από καφετέριες και δέστε πόσο σκοτάδι έχει. Πάτε να περπατήσετε στον πεζόδρομο και στην πλατεία Μάγγου και πρέπει να περιμένεις τον απέναντι να περάσει για να έρθει και η σειρά σου. Φυσικά δεν μιλάμε για καροτσάκια με μωρά ή αναπήρων. Ντρόουν θέλουμε. Και έρχονται και εκλογές.... Τί θα μας τάξουν και θα το καταπιούμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.