Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ημερίδα εκπαιδευτικών ΔΠΕ Πέλλας: «Τα παιδιά!!! Η ελπίδα του κόσμου»



“Τα παιδιά!!!Η ελπίδα του κόσμου”, ήταν ο τίτλος της Διαδικτυακής Ημερίδας, που διοργανώθηκε από την ΔΠΕ ΠΕΛΛΑΣ δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ελισάβετ Φράγκου, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 18:00-20:00.

Κεντρική εισηγήτρια στην Ημερίδα ήταν η κ. Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και π. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού. Τίτλος εισήγησης: «Τα Δικαιώματα του Παιδιού στη σχολική καθημερινότητα: Η οπτική του Συνηγόρου του Παιδιού».

Η Ημερίδα με την εξαιρετική και χειμαρρώδη εισηγήτρια, άγγιξε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα που συναντώνται συχνά στην σχολική κοινότητα και η διαχείρισή τους συναντάει δύσκολα μονοπάτια. Ζητήματα που στην εποχή μας έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις, όπως η παιδική κακοποίηση και παραμέληση, η βία σε κάθε της μορφή, η μη αποδοχή του διαφορετικού. Η επιμορφωτική συνάντηση, άφησε σε όσες/ους συμμετείχαν ένα μικρό λιθαράκι γνώσης και ασφάλειας στα τεράστια και ζωτικής σημασίας κοινωνικά θέματα, που το σχολείο ως κύτταρο και φορέας της κοινωνίας, καλείται να διαχειριστεί.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.