Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αίγυπτος: Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας; (βίντεο)



Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο μια σήραγγα που θεωρούν ότι ίσως τους οδηγήσει στον χαμένο τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας.
Η σήραγγα, η οποία εκτείνεται σε πάνω από 1.300 μέτρα, βρέθηκε 13 μέτρα κάτω από έναν ναό, δυτικά της Αλεξάνδρειας.

Ο ναός της ανακάλυψης όπως ονομάζεται, ήταν αφιερωμένος στον Όσιρι, ο οποίος λατρευόταν από τους ηγέτες στην Αίγυπτο μεταξύ του 280 και 270 π.Χ..

Η σήραγγα ανακαλύφθηκε από τη καθηγήτρια  Καθλίν Μαρτίνεζ, επικεφαλής της αιγυπτιακής-δομινικανικής αρχαιολογικής αποστολής του Πανεπιστημίου του Σαν Ντομίνγκο, αναφέρει η Jerusalem Post. 
Η αρχαιολόγος είναι πεπεισμένη εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία ότι η Κλεοπάτρα και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος αναπαύθηκαν μέσα στο ναό και πιστεύει πως η σήραγγα θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτή την ανακάλυψη του τάφου τους.

H Μαρτίνεζ είχε δηλώσει σχετικά στο National Geographic: «Η Κλεοπάτρα διαπραγματεύτηκε με τον Οκταβιανό για να της επιτρέψει να θάψει τον Μάρκο Αντώνιο στην Αίγυπτο. Ήθελε να ταφεί μαζί του επειδή ήθελε να αναπαραστήσει τον μύθο της Ίσιδας και του Όσιρι. Το πραγματικό νόημα της λατρείας του Όσιρι είναι ότι παρέχει αθανασία. Μετά το θάνατό τους, οι θεοί θα επέτρεπαν στην Κλεοπάτρα να ζήσει με τον Αντώνιο σε μια άλλη μορφή ύπαρξης, ώστε να έχουν αιώνια ζωή μαζί».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.