Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγωνιστικός Συντονισμός - ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Το νομοσχέδιο ενάντια στη δημόσια υγεία δεν θα περάσει


Στηρίζoυμε τον αγώνα των υγειονομικών και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ενάντια στο ν/σχέδιο για το δημόσιο σύστημα που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή σε συζήτηση των φορέων τη Δευτέρα 28/11. Το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία από όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις και τα μνημονιακά μέτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, που απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύοντας την ιδιωτικοποίησή του.

Το νομοσχέδιο συνεχίζει την πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Aυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο.

Σε μια περίοδο που :

· η πανδημία ανέδειξε την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη για την υγεία του λαού, την ώρα που η ιδιωτική υγεία απείχε από τη μάχη και κυνηγούσε μόνο την αύξηση των κερδών στην πλάτη της ανάγκης του λαού

· η ακρίβεια και η μαζική φτωχοποίηση του λαού επιβάλει ακόμα περισσότερο την κάλυψη των βασικών αναγκών του με πρώτο αυτό της Υγείας να είναι δημόσιο και δωρεάν

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με χρηματοδότηση, μόνιμες προσλήψεις και ενίσχυση των δομών του για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, προχωράει στην πλήρη διάλυση του και την ιδιωτικοποίησή του και στη μεταφορά του κόστους για την υγεία στις τσέπες του λαού.

Ο αγώνας για τη δημόσια υγεία είναι αγώνας που μας αφορά όλους και καλούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δώσουμε τη μάχη για τη δημόσια υγεία στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοπιήσεις που διοργανώνουν φορείς και σωματεία του νομού μας

Συγκέντρωση την ημέρα ακρόασης των φορέων στη Βουλή, Δευτέρα 28 Νοέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι, στην πύλη στου νοσοκομείου Γιαννιτσών και

Σε Συλλαλητήριο την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι, στην πύλη στου νοσοκομείου Γιαννιτσών για να απαιτήσουμε:

§ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την 2οβάθμια Φροντίδα Υγείας ! Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία !

§ Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου και υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση τις ανάγκες λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού.

§ Κατεπείγοντα μέτρα για να προληφθεί η κατάρρευση των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ! Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ! Άρση των αναστολών εργασίας ! Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών των δύο νοσοκομείων του νομού και των κέντρων υγείας!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.