Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εβδομάδα υγείας από το ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας (φωτο)Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Υγείας» που πραγματοποίησαν το ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο Διαβήτης είναι μια από τις πολύ σημαντικές μάστιγες του αιώνα μας, που εξαπλώνεται συνεχώς. Επειδή πολλές φορές δεν παρουσιάζει σημαντικά συμπτώματα δε γίνεται αντιληπτός πριν να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, όπου οι επιπλοκές είναι σοβαρές. Γι αυτόν τον λόγο, οι δράσεις ενημέρωσης είναι κρίσιμες για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με την στήριξη των Διευθυντών ΕΠΑΛ κας Τερζανίδου Γεσθημανής και Εργαστηριακού Κέντρου κου Κεχαγιά Κωνσταντίνου περιλάμβαναν δωρεάν μέτρηση σακχάρου των πολιτών της Έδεσσας.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2022 κατά τη διάρκεια της λαϊκής αγοράς πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος- μέτρηση σακχάρου σε πάνω από πεντακόσιους άντρες και γυναίκες, στο περίπτερο που είχε στηθεί από την ΔΗΚΕΔΕ, από τους μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Βοηθών Νοσηλευτών, υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Νοσηλευτικής κ. Πούτη Μακρίνας , κ. Κωνσταντινίδου Αναστασίας και Τσολάκη Φανής.

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, διοργανώθηκε εκδήλωση-ομιλία ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Του Δήμου Έδεσσας με ομιλητές ήταν τον κ. Φελέκη Θεόδωρο, Ειδικό Παθολόγο-Διαβητολόγο και τη κ. Αρβανίτη Αικατερίνη, Διαιτολόγο-

Διατροφολόγο οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά το πρόβλημα του Διαβήτη και την σημασία της πρόληψης του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, εκπρόσωπος του Διοικητή της Πυροσβεστικής του Νομού, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, ο Συντονιστής παιδαγωγικού έργου της Περιφέρειάς μας , ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Διευθυντές Σχολείων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Έδεσσας, εκπρόσωποι φορέων, Εκπαιδευτικοί, μαθητές και συμπολίτες μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτρη και την κ. Ιατρίδου Νατάσσα, Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΕ για την παροχή της αίθουσας, των περιπτέρων και του εξοπλισμού που μας παρείχαν για όλες τις εκδηλώσεις της εβδομάδας υγείας, τον κ. Δεληγιάννη, ιδιοκτήτη εταιρείας ιατρικών συσκευών, για την ευγενική προσφορά των απαραίτητων υλικών που χρειάζονται για να γίνουν οι μετρήσεις, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Έδεσσας, και φυσικά τους ομιλητές της εκδήλωσης ενημέρωσης κ. Φελέκη Θεόδωρο και κα Αρβανίτη Αικατερίνη.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.