Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του Πυροσβέστη οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Σκύδρας(φωτό)



Ήχησαν οι σειρήνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Έδεσσας όχι για να αντιμετωπίσουν ένα συμβάν στο Ενιαίο Επαγγελματικό Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Σκύδρας, αλλά για να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν μαθητές και καθηγητές σε θέματα πυρόσβεσης, πυρασφάλειας και διάσωσης.

Η ενημέρωση αφορούσε στο επάγγελμα του πυροσβέστη, τα χαρακτηριστικά του και τον τρόπο πρόσβαση των μαθητών στην Σχολή Πυροσβεστών. Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των αστικών και δασικών πυρκαγιών. Αναφέρθηκαν επίσης στις ενέργειες που απαιτείται να κάνουν οι  μαθητές κ οι εκπαιδευτικοί όταν εκδηλωθεί μια πυρκαγιά.

Υπογραμμίστηκε έντονα ότι σε περιπτώσεις πυρκαγιάς (αστική, δασική), διάσωσης (ανθρώπων και ζώων) ή πλημμύρας καλούμε δωρεάν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της πυροσβεστικής υπηρεσίας 199 κ της πολιτικής προστασίας 112.

Έγινε αναφορά στους πυροσβεστήρες που υπάρχουν στον χώρο του σχολείου και ακολούθησε εκπαίδευση των καθηγητών για τη σωστή τους χρήση.

Στο βιωματικό σκέλος της ενημέρωσης οι πυροσβέστες παρουσίασαν τον ατομικό πυροσβεστικό εξοπλισμό, επέδειξαν τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού οχήματος και έκαναν χρήση της πυροσβεστικής μάνικας!
Στη συνέχεια, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των πυροσβεστών, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έπιασαν στα χέρια τους την πυροσβεστική μάνικα και έκαναν ρίψη νερού έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τη βιωματική εμπειρία και ορισμένοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το επάγγελμα του πυροσβέστη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της πυροσβεστική υπηρεσία της Έδεσσας κ. Απόστολο Κώνστα και τους πυροσβέστες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σχολείου και μετέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις κ εμπειρίες τους.












Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.