Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιδρούν οι φορείς για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή - Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών: Να παραμείνουμε κλειστά!



ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών κατηγορούν την κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με την οποία επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και παρότι έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.
ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, αντέδρασαν άμεσα στην απόφαση της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν ότι δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων ενώ ανοίγει “κερκόπορτα” καταστρατήγησης στο συμφωνημένο καθεστώς Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών: Να παραμείνουμε κλειστά- Ποτέ την Κυριακή!
Ο Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών επισημαίνει με ανακοίνωσή του:
"Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την 01-11-2022 η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων θα επιτρέπεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα, από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Διευκρινίζεται ότι η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. 
Υπενθυμίζεται ότι κανονικά δεν έπρεπε να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή καθώς έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κατά την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
Φαίνεται πως για άλλη μια φορά είμαστε τα θύματα. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ συζητάμε για κλείσιμο των καταστημάτων μας έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να βοηθήσουμε στην οικονομία κατανάλωσης ενέργειας. Δυστυχώς από ότι φαίνεται οι μοναδικοί που σκέφτονται συνετά και λογικά είμαστε εμείς και μόνο! Δεν φαίνεται κάποια λογική ενώ έχει καταργηθεί ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων να ανοίξουμε τα καταστήματα την Κυριακή. Άλλωστε το έχουμε εκφράσει επανειλημμένα ότι αυτό που λείπει δεν είναι ο χρόνος αλλά το χρήμα! 
Η προτροπή μας είναι ξεκάθαρη: Να παραμείνουμε με ΚΛΕΙΣΤΑ καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 06-11-2022."
Με εκτίμηση 
Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ 
“Με την τροπολογία που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αιφνιδιάζει τους μικρούς επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους τους, προκαλώντας αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά.
Θα περίμενε κανείς ότι με την ευέλικτη νομοθεσία που ισχύει για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με τις εκ του νόμου οριζόμενες ημέρες, το ελεύθερο άνοιγμα Μαΐου – Οκτωβρίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη και τις αποφάσεις των κατά τόπου Αντιπεριφερειαρχών, θα είχαν ικανοποιηθεί οι ανάγκες ορισμένων από τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Δυστυχώς, το αυτονόητο δεν φαίνεται να ισχύει και το Υπουργείο Ανάπτυξης δείχνει να συμμερίζεται τις διαθέσεις τους, καταθέτοντας μία αιφνιδιαστική, όψιμη και παντελώς αδικαιολόγητη τροπολογία στη Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, δηλαδή μόλις 4 μέρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς συνεννόηση, χωρίς διαβούλευση και χωρίς λόγο!!
Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.
Είναι προφανές πως η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες επιδίωξαν αυτή την εξέλιξη διότι έχουν την οικονομική δυνατότητα αφενός να λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή, αφετέρου να διαφημίσουν άμεσα προς το καταναλωτικό κοινό ότι θα είναι ανοιχτές. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετές προωθητικές ενέργειες μεγάλων εμπορικών αλυσίδων για τις 6 Νοεμβρίου ξεκίνησαν ήδη σήμερα, προτού καν ψηφιστεί από τη Βουλή η εν λόγω τροπολογία.
Επιπλέον, η τροπολογία αυτή ανοίγει μία επικίνδυνη «κερκόπορτα» στο συμφωνημένο καθεστώς κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, η οποία θα μπορεί να «ρυθμίζεται» με αιφνιδιαστικές αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού Ανάπτυξης, ακόμη και αν δεν απηχούν τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.
Οι οργανώσεις των επιχειρηματιών, εργοδοτών και εργαζομένων στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καταδικάζουμε την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία – δώρο μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις και χώρους λιανικής και το καλεί να την αποσύρει άμεσα.
Η Κυριακή αργία έχει υποφέρει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε θα συμφωνήσουμε ποτέ στην πλήρη κατάργησή της.  Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της συντριπτικής πλειοψηφίας της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, θα περιφρουρήσουμε τη διατήρησή της.”

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Φυσικά την Κυριακή όλα κλειστά είναι μέρα του Θεού ,όλα ποια θέλετε να τα ισοπεδωσατε αλήτες του διαβόλου σύστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.