Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας στηρίζει τον αγώνα της ΕΝΙ Πέλλας



Το συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας, στηρίζει τον αγώνα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, απέναντι στο επαίσχυντο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας την σκυτάλη από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι, έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού, επιτρέποντας τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ, συνδέοντας την βελτίωση του εισοδήματος τους με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Επομένως, η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά μόνο τους γιατρούς αλλά κυρίως το λαό που για να χειρουργηθεί θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Παράλληλα με τη μετατροπή του σώματος επιθεώρησης εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή και την υποστελέχωσή του, τη προσπάθεια για χτύπημα και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, τις εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία για να μην περάσει ο νόμος «έκτρωμα» Χατζηδάκη, η κυβέρνηση δίνει «γήν και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους. Διευκολύνει την επιχειρηματική τους δράση ακόμη και σε ζητήματα ζωής και θανάτου, όπως αυτό της υγείας.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από όλους αυτούς, κράτος και εργοδότες, που μας αντιλαμβάνονται ως πελάτες. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διεκδικούμε μαζί με το συνδικάτο αξιοπρεπή ζωή, δουλειά και περίθαλψη.

Φτάνει πια, ως εδώ, δεν είμαστε αναλώσιμα εργαλεία στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, που θα απασχολούμαστε σε δουλειές με ημερομηνία λήξης, που θα τραυματιζόμαστε στα κάτεργά τους, και αν θέλουμε να βρούμε την υγεία μας θα πρέπει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας,12:00-15:00, από τα πόστα μας και συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 13:30 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών για να απαιτήσουμε:

§ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την 2οβάθμια Φροντίδα Υγείας ! Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!

§ Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου και υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση τις ανάγκες λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού!

§ Κατεπείγοντα μέτρα για να προληφθεί η κατάρρευση των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων! Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Άρση των αναστολών εργασίας!

§ Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών των δύο νοσοκομείων του νομού και των κέντρων υγείας!

§ Να στελεχωθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να γίνονται συστηματικά έλεγχοι στις βιομηχανίες την περίοδο της παραγωγής και να αποτραπούν εργατικά ατυχήματα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.