Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξενώνας Παραβατικών Εφήβων θα λειτουργήσει στα Γιαννιτσά



Πέντε νέες δομές για την υποστήριξη της Ψυχικής Υγείας, αναμένεται να εγκαινιαστούν το πρώτο τρίμηνο του 2023 στην Κεντρική Μακεδονία (μία εκ των οποίων στα Γιαννιτσά) και στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, με θέμα «Η ψυχική υγεία έχει σημασία».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο συντοπίτης μας Διοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο οποίος, όπως σημειώνει "είχε την χαρά να συζητήσει με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη θέματα εφ' όλης της ύλης".
Ξενώνας Παραβατικών Εφήβων στα Γιαννιτσά
Σε ότι αφορά πιο συγκεκριμένα στη δομή Ψυχικής Υγείας των Γιαννιτσών, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς -συντοπίτης μας- Γιάννης Ανδρίτσος, πρόκειται για τη δημιουργία Ξενώνα Παραβατικών Εφήβων, ο οποίος θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θεωρηθεί κατάλληλος στην πόλη των Γιαννιτσών. Η λειτουργία της μονάδας θα στηρίζεται στις αρχές της κοινωνικής φροντίδας και θεραπείας περιβάλλοντος, έτσι ώστε να δημιουργείται το κατάλληλο πλαίσιο, το οποίο θα εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα του εφήβου και ως έναν βαθμό της οικογένειάς του. Θα αναπτύσσει συνθήκες και θα παρέχει εμπειρίες διεργασίας και θεραπείας των προβλημάτων ψυχικής υγείας των εφήβων ωφελουμένων του, ενώ θα εξασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο την εξέλιξη και ανάπτυξή τους.
Οι υπόλοιπες τέσσερις δομές αφορούν σε: Ένα Κέντρο Ημέρας για την υποστήριξη της οικογένειας, ένα Κέντρο Ημέρας για εργαζόμενους, ένα Κέντρο Ημέρας για έγκαιρη παρέμβαση στις ψυχώσεις και ένα Κέντρο Ημέρας για διατροφικές διαταραχές. 
"Η κυβέρνηση δημιουργεί σε ολόκληρη τη χώρα 106 νέες δομές ψυχικής υγείας, έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δυστυχώς, η πανδημία επιδείνωσε τα προβλήματα της ψυχικής υγείας η φροντίδα της οποίας είναι θεμελιώδης για την ανθρώπινη ευημερία", επισημαίνει ο κ. Ανδρίτσος.
Δ. Μπ.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μόνο να μήν καβαλάνε τα άλογα και κατέβουν στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σημαντική πρωτοβουλία αρκει να έχει προβλεφτεί το κόστος συντήρησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.