Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινούν οι παραστάσεις από το Θ.Ε. Γιαννιτσών, με το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ ''Περιμένοντας τον Γκοντό'' (βίντεο)



Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, ξεκινούν οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών, με το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό". Οι παραστάσεις θα δίνονται στην αίθουσα του Θεατρικού Εργαστηρίου, Μαδύτου 10, στα Γιαννιτσά.

Λίγα λόγια για το έργο…
Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» γράφτηκε από τον Σάμιουελ Μπέκετ τον χειμώνα του 1948-49 και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1952.
Ελπίζουν, περιμένουν… Περιμένουμε, ελπίζουμε… 
Στο έργο παρακολουθούμε δύο μέρες από τη ζωή του Ντιντί και του Γκογκό, δύο φίλων και κεντρικών ηρώων του έργου που περιμένουν τη σωτήρια βοήθεια κάποιου κυρίου Γκοντό. 
Η θολή ανάμνηση ενός ευτυχισμένου, μακρινού παρελθόντος των δύο φίλων, κάνει την πτώση τους στο δύσκολο παρόν που ζουν, ακόμα πιο ανυπόφορη και την αναμονή τους για την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής ακόμη πιο βασανιστική. 
Οι δύο ήρωες θα μπορούσαν να είναι όλοι οι άνθρωποι που ελπίζουν, που περιμένουν κάτι, οτιδήποτε, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της αναμονής, με την ποιητικότητα και την κυνικότητα των στιγμών τους, με τη συγκινητική και την κωμική πραγματικότητα του «περίμενε» και της σχέσης τους, με την ανάγκη για συντροφικότητα και συμπόνια ως άμυνα στη μοναξιά, αλλά και τη γελοία σύγκρουση για την πιο ιδιοτελή και μάταιη χαζομάρα. 
Η στασιμότητα της κωμικοτραγικής αναμονής των δύο φίλων διαταράσσεται από την είσοδο του Πότζο και του Λάκυ, ενός παράξενου μα διαχρονικού δίπολου Αφέντη και Δούλου στη δράση του οποίου καθρεφτίζονται οι σχέσεις εξάρτησης και εξουσίας. 
Η εξιδανικευμένη εικόνα του Γκοντό στο μυαλό του Ντιντί και η υποψία του Γκογκό ότι ο αφέντης Πότζο είναι ο Γκοντό που περιμένουν, δείχνει ότι η σωτηρία τους ισορροπεί ανάμεσα στην ελπίδα ενός καρότου και στον φόβο ενός μαστίγιου. 
Αν έρθει ο Γκοντό σωθήκαμε… Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ή μάλλον δεν πεθαίνει ποτέ... Άραγε αλλάζουν τα πράγματα; Ή δε γίνεται τίποτα; Τελικά θα έρθει ο Γκοντό; 

Οι συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Δεμιρτζόγλου, Σκηνικά/κουστούμια: Τιτώ Παπαδημητρίου, Επιμέλεια μουσικής: Η ομάδα, Φωτισμοί: Κώστας Μιχαλούδης, Βοηθός σκηνοθέτη, κατασκευές έργου, Αφίσα: Αργύρης Ταφραλίδης, Χειρισμός κονσόλας: Φανή Μεντζαφύλλη, Τιτώ Παπαδημητρίου, Χάρης Τσακιρίδης, Μακιγιάζ: Σοφία Λαζαρίδου, Διορθώσεις κειμένων (και επί παντός επιστητού): Μαρία Βάσσου, Ειρήνη Κοσμίδου, Συντονισμός Παραγωγής: Φανή Μεντζαφύλλη.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Λάμπρου, Πέτρος Γρηγοριάδης, Ειρήνη Κοσμίδου, Μαρία Βάσσου, Αντώνης Φραντζεσκάκης. 
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα του Θεατρικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών, Μαδύτου 10, στα Γιαννιτσά ως εξής:
Σάββατο & Κυριακή 26 & 27-11-2022, και 03, 04, 10, 11, 17 & 18-12-2022. 
Επιπλέον, Τρίτη & Τετάρτη 27 & 28-12-2022. 
Σάββατα 8:00 μ.μ. - Κυριακές 7:00 μ.μ. - Τρίτη & Τετάρτη 8:00 μ.μ.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6939171711 & 6946221026.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.