Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Αριδαία γιόρτασε τα Ελευθέρια και τους Πολιούχους Αγίους της (βίντεο)



Με κάθε επισημότητα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στην πόλη της Αριδαίας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, η μνήμη των πολιούχων της αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό, μαζί με την 110η επέτειο της απελευθερώσεώς της από τον Τουρκικό ζυγό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν το απόγευμα της Πέμπτης, με την υποδοχή του ιερού Λειψάνου του οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη) και τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η καθιερωμένη δοξολογία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης και η εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση. 
Ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και αμέσως μετά η παρέλαση στον πεζόδρομο της Αριδαίας. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πέλλας Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης, (Η Θ. Τζάκρη απουσίαζε στο εξωτερικό), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αριδαίας  Δ. Μπάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ι. Τζαμτζής, ο Διοικητής της 2ης ΜΚ Ταξιαρχίας Υποστράτηγος Ά. Ηλιόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας  Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της εκπαίδευσης, των φορέων και των συλλόγων. elar22
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.