Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για όσους νοικιάζουν σπίτι



Έως και τις 9 Δεκεμβρίου είναι ανοιχτή η πλατφόρμα myΘερμανση για τις αιτήσεις των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης. Οι πληρωμές πρόκειται να γίνουν σταδιακά αναλόγως και τον χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών. 
Το επίδομα μπορούν να λάβουν και οι ενοικιαστές, που όμως χρειάζεται να υποβάλλουν πρώτα αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την αίτησή τους χρειάζεται να συνεργαστούν με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας στην οποία διαμένουν, ενώ οι αιτήσεις τους θα πρέπει να υποβληθούν στο myaade.gov.gr
Στην κάθε αίτηση πρέπει να αναγράφονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία: 
• ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του αιτούντος προσώπου υπόχρεου φορολογικής δήλωσης, 
• το ονοματεπώνυμό του, 
• ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, 
• η ένδειξη ότι πρόκειται για πολυκατοικία, 
• ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας, 
• η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, 
• τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, 
• το είδος του επιθυμητού προς επιδότηση καυσίμου θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, • τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).
 • Πριν από την οριστικοποίηση της αίτησης, θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο οποίος ανήκει στον δικαιούχο και στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος. 

Αυτόνομη θέρμανση 
Για τα όλα καύσιμα, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, υποβάλλεται επιπρόσθετα ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων ή κατανάλωσης θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης το ποσό/αξία της συναλλαγής, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και η επωνυμία της επιχείρησης πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης ή της θερμικής ενέργειας. 

Κεντρική θέρμανση (κοινόχρηστα) 
Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι καταβάλλουν τη δαπάνη θέρμανσης μέσω κοινοχρήστων, τότε καταχωρίζεται και ο αριθμός της απόδειξης εξόφλησης κοινοχρήστων ή εναλλακτικά ο αριθμός που φέρει το ειδοποιητήριο πληρωμής αυτών (αν δεν έχει ήδη εκδοθεί κατά την υποβολή της αίτησης απόδειξη εξόφλησης), ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρείας διαχείρισης της πολυκατοικίας, καθώς και το ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.