Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μίνα Αδαμάκη: Έφυγε από τη ζωή η μία από τις «Τρεις Χάριτες»



Η αγαπημένη ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μεγάλη μάχη που έδινε στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες. «Τρεις Χάριτες», «Το Κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Safe Sex» είναι ορισμένες από τις δουλειές που πάντα θα τη θυμίζουν στο ελληνικό κοινό με χαμόγελο.

Από τα εφηβικά της χρόνια, παθιαζόταν με τη λογοτεχνία και την ποίηση, ενώ όταν παρακολούθησε με την αδελφή της στον Τσέχοφ, μαγεύτηκε. Η Μίνα Αδαμάκη, έφτασε στην αγαπημένη της τέχνη, το θέατρο, πείθοντας τον πατέρα της να πάει στη Νομική Σχολή, με στόχο τελικά να φτάσει στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, όπου φοίτησε το 1966.

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Τρεις Χάριτες» όπου ερμήνευσε την Ειρήνη.

Έπαιξε επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, όπως «Safe Sex» και «Τo κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο».

Η Μίνα Αδαμάκη έγινε γνωστή περισσότερο από το θέατρο και την τηλεόραση. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1981 στην ταινία «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια» του Γιάννη Φαφούτη. Μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς «Τρείς Χάριτες», εμφανίστηκε στην ταινία που έθεσε ξανά σε λειτουργία τον ελληνικό εμπορικό κινηματογράφο, τη μεγάλη επιτυχία του 1999 «Safe Sex» (που αργότερα μας χάρισε και τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά). Η επιτυχία συνεχίζεται ένα χρόνο μετά με τον ρόλο της Μπίλους στο «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο». Η άτυπη κινηματογραφική τριλογία συνεργασίας των Ρέππα – Παπαθανασίου με την αγαπητή ηθοποιό ολοκληρώνεται το 2003 με το «Οξυγόνο». Στο πλευρό της Ζέτας Μακρυπούλια έπαιξε το 2009 στο «Σούλα Έλα Ξανά», του Βασίλη Μυριανθόπουλου.
Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου στο Βόλο. Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα. Μετά την επιστροφή στην Αθήνα ίδρυσαν το 1978 με τον Νίκο Αρμάο και τον Γιάννη Χουβαρδά το Θίασο «Θεατρική Συντεχνία». Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ελεύθερης Σκηνής, μαζί με τον Φασουλή, τον Χρυσομάλλη, την Παναγιωτοπούλου, την Παπακωνσταντίνου και άλλους.

Στα πρώτα χρόνια της τηλεοπτικής της καριέρας, έπαιξε στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ, «Αστροφεγγιά», άλλα και στα «Επιθεώρηση», «Άρωμα Σαπουνιού», «Τα χρυσά κορίτσια».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.