Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενωτικό Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Εκπαιδευτικών Ν. Πέλλας: Όχι στις ηλεκτρονικές εκλογές υπηρεσιακών συμβούλων



ENΩΤΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στις εκλογές της ντροπής, στις εκλογές που…θα ψηφίσουν και τα δέντρα!
επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας!
ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΘΕΙΑΣ! 
Ανακοινώθηκαν τα «ψηφοδέλτια» των συνδυασμών που συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές «εκλογές» της Κεραμέως και του Χατζηδάκη για την ανάδειξη αιρετών αντιπροσώπων  στα υπηρεσιακά συμβούλια. Τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν και ανακοινώθηκαν στην περιοχή μας λοιπόν είναι της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και της ΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ! 
Οι δυνάμεις αυτές  επιλέγουν να συμμετάσχουν στις εκλογές παρωδία, εκλογές νοθείας και αδιαφάνειας, παρά τη συγκλονιστική αποχή της τάξης του 95% κατά την προηγούμενη προσπάθεια εφαρμογής τους και παρά το γεγονός ότι ήδη με προηγούμενη ανακοίνωσή μας  δηλώσαμε την αντίθεσή μας να συμμετέχουμε στις ηλεκτρονικές εκλογές, καλώντας ταυτόχρονα σε ΑΠΟΧΗ /ολες τις παρατάξεις κι όλους/ες τους/τις  συναδέλφους/ισσες κι ακολουθώντας την ίδια ενιαία στάση, που κρατήσαμε και στις εκλογές του 2020! 
 Με τη στάση τους αυτή προασπίζονται τα κυβερνητικά συμφέροντα και τους δίνουμε το βραβείο του πιο πρόθυμου στηρίγματος της κυβερνητικής πολιτικής!
Οι παρατάξεις  ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και  ΑΚΕ  λένε  ΝΑΙ στις εκλογές της «ηλεκτρονικής δημοκρατίας» οι οποίες:
• Ελέγχονται πλήρως από το κράτος και το ΥΠΑΙΘ. 
• Δεν διασφαλίζουν την ταυτότητα του ψηφοφόρου με αποτέλεσμα εύκολα οι κωδικοί συμμετοχής να μπορούν εύκολα να δοθούν έναντι εξυπηρετήσεων.
• Δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας .
• ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γνωστοποιούνται οι κατάλογοι των ψηφισάντων τόσο στην εφορευτική επιτροπή (!!!) όσο και στα σωματεία κι επομένως μπορεί εύκολα να γίνει νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.
Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα, αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας, σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που:
• μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανέναν έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής, καθώς και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών
• αλλά και ο ψηφοφόρος δύναται να αλλάξει μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας
Εκλεγέντες σε μια τέτοια παρωδία, είναι πιο δοτοί κι από τους δοτούς!
Στο επιχείρημά τους ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται εκπροσώπους που να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, διαμηνύουμε ότι δεν έχουμε τόσο κοντή μνήμη! Θυμίζουμε σε όλους και όλες ότι όσα χρόνια εξέλεγαν αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Πέλλας δεν είδαμε και δεν διαβάσαμε ούτε μία καταγγελία, έστω μία ανακοίνωση που να θίγει τη στάση της Διεύθυνσης ΠΕ Πέλλας  ή των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Φαίνεται προφανώς πως τίποτα δεν τους ενόχλησε, τίποτα δεν βρήκαν προβληματικό.Την ίδια στιγμή επέλεξαν να γίνονται διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ όταν δεν εκλέγονταν και να ψηφίζουν τις προτάσεις του εκάστοτε Δ/ντή Εκπαίδευσης… 
Την ίδια στιγμή, τους προκαλούμε να ανατρέξουν στις δεκάδες ενημερώσεις και καταγγελίες των αιρετών που εξελέγησαν  τα προηγούμενα χρόνια με το «Ενωτικό Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Εκπ/κών ΠΕ Πέλλας», λειτουργώντας ακριβώς όπως οφείλουν τα αιρετά μέλη: να στηρίζουν και να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας, υπερασπιζόμενες και υπερασπιζόμενοι τη συλλογική έκφραση του κόσμου της εκπαίδευσης. 
Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι τα ψηφοδέλτια πλαισιώνεται με άτομα που σταθερά και αταλάντευτα στηρίζουν την αξιολόγηση! Την ώρα που ο κλάδος δίνει έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, οι παρατάξεις αυτές επιβραβεύουν όσους/ες αποφασίζουν να σταθούν απέναντι στην πλειοψηφία του κλάδου και μάλιστα τους προορίζουν για αιρετούς εκπροσώπους του!
Δεν μας πείθουν λοιπόν ότι ξαφνικά θέλουν να ελέγξουν τη διοίκηση και να προασπιστούν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών! Με την απόφασή τους να κατέβουν στις εκλογές με πρόσχημα τους αιρετούς, προσφέρουν ζηλευτή εκδούλευση στην Κεραμέως, νομιμοποιούν το βαθύ αντιδημοκρατικό σχέδιο για άφωνα και αδύναμα συνδικάτα, για εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη. Ο παλιός και καινούργιος κυβερνητικός συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής, της συναίνεσης και της υποταγής, παρότι γνωρίζει ότι οι εκλογές είναι νόθες και τα αποτελέσματά τους παράγουν νόθους αιρετούς, επιλέγει να τις νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα συμπράξουμε στον εξευτελισμό των σωματείων!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Τρία χρόνια τώρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ξεδιπλώνει όλο τον αντιδραστικό της σχεδιασμό. Από τις τηλεκάμερες στις τάξεις μέχρι την αξιολόγηση και διάλυση του δημόσιου σχολείου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει κηρύξει τον πόλεμο στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. 
Οι ηλεκτρονικές κάλπες δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό εργαλείο «ψηφιακής αναβάθμισης». Στην πραγματικότητα επιδιώκεται η κατίσχυση του νόμου Χατζηδάκη. Η χειραγώγηση των εργαζομένων μέσα από ελεγχόμενη πληροφόρηση και η επιστροφή στην εποχή του «άβατου» των αιρετών, που αποτελούσαν τη συνέχεια της διοίκησης και μεταπηδούσαν με ευκολία από τις θέσεις των αιρετών στις θέσεις της διοίκησης(βλέπε ΠΥΣΠΕ  Πέλλας) κι αντίστροφα, είναι η «συνδιαχείριση» που εξυπηρετεί τις πολιτικές τους. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εκλογές αιρετών του κλάδου, παρά μόνο για εκλογές που νομιμοποιούν τον νόμο Χατζηδάκη και τις πρακτικές μιας κυβέρνησης που δε θέλει συνδικάτα, που επιδιώκει τον πλήρη έλεγχό τους και την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες, που επιλέγει τις απειλές, τη διοικητική επιβολή και την ποινικοποίηση όλων των αγώνων/απεργιών δια μέσου των δικαστηρίων, που εγκαθιστά την αστυνομία στα πανεπιστήμια και μετατρέπει το κέντρο της Αθήνας  και της Θεσσαλονίκης σε φρούριο των ΜΑΤ. 
Εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλλουμε στο παραμικρό για να περπατήσει το κυβερνητικό σχέδιο, αλλά αντίθετα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το μπλοκάρουμε. 
- Καταγγέλλουμε τη διαδικασία και ζητάμε άμεση απόσυρση της εγκυκλίου ηλεκτρονικών εκλογών
- Απαιτούμε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογική διαδικασία 
- Ακυρώνουμε στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές με αποχή από κάθε διαδικασία 
- Δεν μπαίνουμε-δεν «κλικάρουμε»  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα μηνύματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές.
- Δεν θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί από εκλογές-παρωδία στο βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής, υπηρετώντας  πελατειακές σχέσεις για πολιτικά και άλλα συμφέροντα. Δεν θα αποτελούν αιρε-τούς του κλάδου, αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο.  
- Δεν θα υπηρετήσουμε την πολιτική του ΥΠΑΙΘ 
- Αφήνουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης από το κράτος  συνδικαλιστικής δράσης.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ - Για να έχουμε σωματείο, συνδικάτο, αιρετούς!
ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ENΩΤΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Απλά θλιβεροι. Πάντα ήσασταν έναν αιώνα πριν. Σας ξέρουμε και από τα σχολεία μας. Είστε μόνο για θεωρία, για αερολογίες και ρεμπελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.