Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Διόδια με το χιλιόμετρο»: Ποιες αλλαγές έρχονται στους αυτοκινητοδρόμους με το νέο σύστημα αναλογικής χρέωσηςΣτο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται το σχέδιο για « διόδια  με το χιλιόμετρο», όπως προκύπτει από όσα δήλωσε σήμερα στο Open ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.
Έχουμε σκεφτεί σχέδιο για  διόδια με το χιλιόμετρο τόνισε ο κ. Καραγιάννης και  γνωστοποίησε πως «αμέσως το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε το σχέδιό μας για αυτό αλλά και πώς θα γίνει αναλογική η ηλεκτρονική χρέωση διοδίων. Δεν μπορεί όμως να γίνει στην Αττική Οδό αυτό. Η Αττική Οδός  είναι ένας υπεραστικός αυτοκινητόδρομος, άρα ουσιαστικά εξυπηρετεί και υπερτοπικές συνδέσεις ».

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε στην Αττική οδό αυτό », επανέλαβε και είπε πως  «σε όλους τους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο και με την ηλεκτροφόρτιση και με τα ηλεκτρονικά και αναλογικά διόδια το οποίο το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα το ανακοινώσει».  Και συνέχισε λέγοντας πως αυτό που εξετάζεται είναι αναλογικά όσα χιλιόμετρα διανύει ο ιδιοκτήτης ΙΧ τόσο ακριβώς να πληρώνει.
Στην ερώτηση εάν  αυτό θα έχει κάποιο κόστος 0,10 το χιλιόμετρο. « Αυτό αφήστε να το δούμε γιατί αυτό έχει σχέση με τις συμβάσεις που αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ. Οι συμβάσεις δεσμεύουν το ελληνικό δημόσιο, έχουν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οπότε η τροποποίηση οποιοδήποτε συμβάσεων απαιτεί να έρθουμε σε μια συμφωνία και με τους παραχωρησιούχους αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τα εγκρίνει » απάντησε και επεσήμανε πως το υπουργείο δουλεύει αυτή στιγμή ένα σχέδιο το οποίο το αμέσως επόμενο διάστημα θα το ανακοινώσει η κυβέρνηση.

«Διόδια με το χιλιόμετρο»: Μπορεί να εφαρμοστεί και το 2023
Επίσης ρωτήθηκε εάν αυτό μπορεί να ισχύσει και το 2023.  «Αφήστε να κάνουμε τις ανακοινώσεις. Την κατάλληλη στιγμή θα τα ανακοινώσουμε. Εμείς δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς να το έχουμε μελετήσει», απάντησε και ξεκαθάρισε πως  «στο υπουργείο Υποδομών τα τελευταία 3, 5 χρόνια τηρούμε ένα ευαγγέλιο: Όταν είμαστε απόλυτα σίγουρα για κάτι, τότε το ανακοινώνουμε .Όλα τα έργα εκτελούνται με χρονοδιαγράμματα .Το τελευταίο διάστημα παραδίδουμε έργα νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα μας, οπότε θέλουμε να έχουμε και εξασφαλισμένες πιστώσεις και όλες οι χρηματοδοτήσεις μας θέλουν να έχουν μια υπευθυνότητα και μια συνέπεια  προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την ζωή του πολίτη ».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.