Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών: Με μεγάλη επιτυχία η έναρξη της έκθεσης παραδοσιακών φορεσιών και κειμηλίων (βίντεο)



Με μεγάλη επιτυχία και με μαζική παρουσία πολιτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, η εκδήλωση επίσημης έναρξης της έκθεσης παραδοσιακών φορεσιών και κειμηλίων που διοργάνωσε το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑΠ, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. 
Την έκθεση επιμελήθηκε ο Περικλής Διαμαντής -Ερευνητής, με καταγωγή από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας, ο οποίος αριθμεί πλούσιο αρχειακό υλικό και πιστά αντίγραφα παραδοσιακών φορεσιών. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος με την βελούδινη φωνή του στην αφήγηση έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση και το παραδοσιακό μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών που με τις γλυκές του μελωδίες, ταξίδεψε το κοινό που παραβρέθηκε στην λαμπερή εποχή της δημιουργίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών, Άννα Παπουτσή, η οποία, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου "που είναι καταγεγραμμένες στην συνείδηση των δημοτών για την πρωτοτυπία και την ποικιλία των στόχων τους, επιχειρώντας συγχρόνως τη σύνδεση της μακρόχρονης εμπειρίας του στην κοινωνική δράση και στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την επιστημονική γνώση."   
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ενώ στο θέμα της έκθεσης αναφέρθηκε ο ερευνητής Περικλής Διαμαντής. Στο ιστορικό της Μικρασιατικής Καταστροφής αναφέρθηκε ο υποστράτηγος ε.α. Χαράλαμπος Μπαντιμαρούδης.
Στην όμορφη εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ Απόστολος Φάκκας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Τόσιος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαλνάρης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Καραφυλλιάς, Αναστασία Δαρδανελιώτη, Κική Παπαδοπούλου, Απόστολος Τσαλταφερίδης, ο διοικητής της ΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Άρης Ηλιόπουλος κ.α.
Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Στρατιωτικού Μουσείου Γιαννιτσών (πρώην Λ.Α.Φ. Γιαννιτσών) και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022. 
Δ. Μπ.

lajge

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.