Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eπίσκεψη εκπροσώπων 23 αμερικανικών πανεπιστημίων στο ΠΑΜΑΚ



Εκπρόσωποι 23 αμερικανικών πανεπιστημίων ξεναγήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα για την διεύρυνση και εμβάθυνση των συνεργασιών τους με Ελληνικά ΑΕΙ.

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης επισήμανε ότι η επίσκεψη των Αμερικανών πανεπιστημιακών έχει τις προοπτικές να λειτουργήσει σαν καταλύτης στη διεθνοποίηση των σπουδών του Πανεπιστημίου και να επιταχύνει τις συνεργασίες σε τομείς που το Ίδρυμα εξειδικεύεται.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education - IIE) των ΗΠΑ, Άλαν Γκούντμαν (Allan E. Goodman), ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ, επισήμανε κατά τις επαφές του με τα στελέχη του Πανεπιστημίου, ότι «η πρωτοβουλία αυτή έδωσε τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να επικοινωνήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς οι ομάδες εργασίας έφεραν σε επαφή επιστήμονες με συναφή αντικείμενα και τη δυνατότητα να διερευνήσουν καλύτερα τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών Ιδρυμάτων και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».

Τη συνοπτική παρουσίαση του Ιδρύματος από τον κ.Κατρανίδη, ακολούθησε ξενάγηση των ξένων επισκεπτών στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έγιναν εξειδικευμένες επαφές σε πέντε επιστημονικά πεδία: α) Οικονομικών Επιστημών, καθώς και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, β) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, γ) Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, δ) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, καθώς και Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και ε) Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Οι εκπρόσωποι των αμερικανικών πανεπιστημίων βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του International Academic Partnership Program/IAPP-Greece, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών σχέσεων των δύο χωρών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.