Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καραμπόλες από την απογραφή: Αλλάζουν περιφέρεια 16 βουλευτικές έδρες



Μεγάλες αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας φέρνουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 με βάση τα οποία θα γίνουν οι εκλογές το 2023.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, αλλάζουν συνολικά χέρια 16 έδρες με κύρια συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του αριθμού των βουλευτών που εκλέγονται στις περιφέρειες της πρωτεύουσας, στην οποία θα εκλέγονται πέντε επιπλέον βουλευτές.
Στους μεγάλους χαμένους είναι η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία που χάνουν από δύο έδρες.
Ειδικότερα, με βάση τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία κερδίζουν δύο έδρες ο Νότιος Τομέας της Β΄ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β΄ Αθηνών, η Α΄ Θεσσαλονίκης και η Αχαΐα.
Στον αντίποδα οι έδρες αυτές θα αφαιρεθούν από την Α΄ Πειραιά, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Κοζάνη, την Άρτα, καθώς και την Καστοριά και τη Θεσπρωτία που γίνονται πλέον μονοεδρικές περιφέρειες.
Αναλυτικά, τα πληθυσμιακά στοιχεία της απογραφής και οι αλλαγές που επέρχονται στον πίνακα που ακολουθεί:
Δείτε αναλυτικά την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ με τον νόμιμο πληθυσμό (δημότες) στους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες όλης της χώρας:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νομού μας και γενικότερα των νόμων της επαρχίας,πέραν των υποδομών, είναι το δημογραφικό.Το πρόβλημα είναι τεράστιο και δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα προς αυτή τη κατεύθυνση.Επενδυσεις στην επαρχία απουσιάζουν παντελώς,κόσμος φεύγει στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα και το μόνο που νοιαζει τον κόσμο της περιοχής μας,είναι τα χωράφια και οι αποζημιώσεις...
    Κανενα παντελώς όραμα από τους κατοίκους της περιοχής μας (όχι μόνο από τους πολιτικούς,να τα λέμε και αυτά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.