Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης


Την ατζέντα με την οποία η κυβέρνηση θα διεκδικήσει το στόχο της αυτοδυναμίας και μίας ακόμα τετραετίας ορίζει ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για το νέο έτος. Παράλληλα, τονίζει ότι από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός.

"Από την 1η του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, μετά από πολλά χρόνια, αυξήσεις στις συντάξεις τους. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα δουν αυξήσεις στις απολαβές τους. Και πλέον όλοι οι Έλληνες θα ανακουφιστούν από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Από τον Φεβρουάριο, επίσης, η πολιτεία θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των βασικών εξόδων των νοικοκυριών. Ενώ την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός", αναφέρει.

Ο κ. Μητσοτάκης εστιάζει στις πολιτικές στήριξης της κοινωνίας που προώθησε η κυβέρνηση, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, πραγματοποιεί ειδική μνεία στις αυξήσεις στις συντάξεις και στις απολαβές των γιατρών του ΕΣΥ, κρατώντας στην πρώτη γραμμή το κλειδί της δημοσιονομικής ισορροπίας. "Έχω το εθνικό χρέος να διαφυλάξω και τη δημοσιονομική σταθερότητα. Για αυτό, παρόλο που το 2023 είναι μία εκλογική χρονιά, δεν πρόκειται να παρασυρθώ σε
πλειοδοσία υποσχέσεων. Ούτε και θα μοιράσω χρήματα που δεν υπάρχουν. Άλλωστε, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια στο αξίωμα του Πρωθυπουργού, γνωρίζετε πια ότι δεσμεύομαι μόνο για εκείνα που είμαι σίγουρος ότι μπορώ να υλοποιήσω. Κι έτσι πορεύομαι από την ώρα που μού εμπιστευτήκατε αυτή την τεράστια ευθύνη: να χτίζουμε μαζί σήμερα ένα αύριο που θα είναι καλύτερο από το χθες, με Σταθερότητα, με Συνέπεια και με Συνέχεια", τονίζει. "Υποδεχόμαστε, λοιπόν, το 2023 με αισιοδοξία. Και όπως έχω πει, αν το πρώτο μας σύνθημα ήταν οι "λιγότεροι φόροι", το δεύτερο πρέπει να είναι οι "καλύτεροι μισθοί", η αξιοπρεπής υγεία για όλους και η προσιτή στέγη, ιδίως για τη νέα γενιά. Στόχοι που ασφαλώς δεν θα γίνουν πράξη από τη μία στιγμή στην άλλη. Που έχουν, ωστόσο, δρομολογηθεί στις ράγες συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων", προσθέτει.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.