Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προς δίμηνη παράταση η κοινωφελής απασχόληση για 20.000 ανέργους



Το σενάριο της δίμηνης παράτασης στις συμβάσεις όσων απασχολούνται στο τρέχον πρόγραμμα της κοινωφελούς απασχόλησης φαίνεται να προκρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Ο λόγος για το πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης σε δομές των δήμων και των περιφερειών της χώρας το οποίο τρέχει από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού Εργασίας, κου Κωστή Χατζηδάκη, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του.

Aπό αρμόδιους παράγοντες της κυβέρνησης αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο προβλέπει δίμηνη παράταση, δηλαδή την μετατροπή του από 8μηνο σε 10μηνο.

Και αυτό γιατί από τις 25.000 θέσεις, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί, καλύφτηκαν περίπου οι 20.000. Δηλαδή έμειναν κενές 5.000 ή το 20% του συνόλου. Έτσι, μένει αδιάθετο το 20% των κονδυλίων, τα οποία είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει πως είναι οικονομικά δυνατή – με βάση τα διαθέσιμα πλέον κονδύλια – η επέκταση του χρόνου των απασχολούμενων στο πρόγραμμα κατά 20% ή κατά 2 μήνες. Έτσι οι 8μηνες συμβάσεις θα μπορούσαν να μετατραπούν σε 10μηνες.

Μ΄άλλα λόγια, για το παραπάνω λόγο, σενάρια, τα οποία υπήρχαν στο τραπέζι για 4μηνη παράταση ή έστω 3μηνη, δεν φαίνεται -για την ώρα τουλάχιστον – να προκρίνονται, εκτός αν ληφθεί άλλη κεντρική πολιτική απόφαση με ταυτόχρονη αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων.

Έτσι, έστω για παράδειγμα, μία ωφελούμενη διορίστηκε την 1η Ιουλίου του 2022 σε μία δημοτική δομή. Με βάση την 8μηνη σύμβαση της, θα έπρεπε να απολυθεί την 1η Μαρτίου 2023.

Αν δοθεί 2μηνη παράταση, η εν λόγω ωφελούμενη θα απολυθεί την 1η Μαΐου 2023.

Στην περίπτωση που δοθεί 3μηνη παράταση, θα απολυθεί την 1η Ιουνίου 2023, ενώ στην ακραία περίπτωση που δοθεί 4μηνη παράταση, θα απολυθεί την 1η Ιουλίου 2023.

capital.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.