Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιος ήταν ο δημοφιλέστερος όρος αναζήτησης το 2022 στο Google



Προς το τέλος κάθε έτους, η Google παραδοσιακά δημοσιεύει τη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησής της ανά χώρα. Φέτος, στην πρώτη θέση της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται το Wordle, ένα παιχνίδι εικασίας λέξεων, το οποίο μάλιστα καθόρισε και τη λέξη της χρονιάς στο Λεξικό του Κέιμπριτζ.

«Όλοι πάθαμε εμμονή με το παιχνίδι και αυτό μπορείτε να το δείτε στα δεδομένα», δήλωσε στην Washington Post ο Σάιμον Ρότζερς, επικεφαλής της ομάδας δεδομένων τάσεων της Google.

Το Wordle είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του καλούνται να μαντέψουν λέξεις με πέντε γράμματα. Όλοι οι παίκτες πρέπει να βρουν την ίδια λέξη (η οποία καθορίζεται από έναν συντάκτη των New York Times) και μπορούν να παίξουν μόνο μία φορά την ημέρα.

Το παιχνίδι έγινε viral στα τέλη του 2021, αφού οι παίκτες άρχισαν να μοιράζονται κρυπτογραφημένες τετραγωνικές διατάξεις emoji μαζί με ένα απόσπασμα κειμένου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις 31 Ιανουαρίου, οι New York Times αγόρασαν το Wordle από τον αρχικό προγραμματιστή του, τον Josh Wardle, έναντι ενός αδιευκρίνιστου «χαμηλού επταψήφιου» ποσού.

«Θα έλεγα ότι ο λόγος που το Wordle κέρδισε την πρώτη θέση ήταν γιατί οι άνθρωποι το αναζήτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε ο Ρότζερς.

Η αγάπη των ανθρώπων για το παιχνίδι παρέμεινε σταθερή, επειδή τους έφτιαχνε τη διάθεση, τόνισε ο Ρότζερς.

«Νομίζω ότι είναι μια απόδειξη για το πόσο πολύ το Wordle κατέκτησε τον κόσμο το 2022», δήλωσε ο Ρότζερς.

Μπορείτε να δείτε εδώ την Παγκόσμια λίστα της Google, καθώς και τις λίστες άλλων χωρών.

Πηγή: Washington Post
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.