Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Δώρα ζωής σε 4 ασθενείς από 60χρονη που απεβίωσε και δώρισε ζωτικά όργανά της


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπουλουσάκης

Δώρο ζωής για -τουλάχιστον- τέσσερις ασθενείς, αποτέλεσε η δωρεά οργάνων 60χρονης από το δήμο  Χαλκηδόνας, η οποία είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρή από παθολογικά αίτια και απεβίωσε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Η 60χρονη γυναίκα εισήχθη στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου στις 22 Νοεμβρίου και μετά από 12 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) καθώς είχε διαγνωσθεί με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία.
Η σχετική διαδικασία της αφαίρεσης ζωτικών οργάνων της 60χρονης ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, μετά από συναίνεση των συγγενών της.
Η διαδικασία έγινε κάτω από τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, από επιστημονικές ομάδες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου Γιαννιτσών, οι οποίες συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Να σημειωθεί ότι η 60χρονη δώρισε ήπαρ και τον έναν νεφρό για ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, τον άλλο νεφρό για ασθενή στο Λαϊκό νοσοκομείο και τους κερατοειδείς χιτώνες στο "Παπαγεωργίου" Θεσσαλονίκης. 

Βαγγέλης Λόγγος: "Πρωτοβουλία με σημαντική αξία και ιδιαίτερη σημασία"
"Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα στην ίδια χρονιά από το νοσοκομείο μας γίνεται για δεύτερη φορά δωρεά ζωτικών οργάνων, που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους μας", επισημαίνει ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, υπεύθυνος της Μονάδας Γιαννιτσών, Βαγγέλης Λόγγος, προσθέτοντας: "Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους της 60χρονης γυναίκας που έχασε την ζωή της, αλλά παράλληλα μέσα από την καρδιά μου θέλω να εκφράσω δημόσια και τα πιο θερμά συγχαρητήριά μου στους συγγενείς της εκλιπούσας για την απόφαση που πήραν να συναινέσουν στην δωρεά οργάνων. Επίσης, συγχαρητήρια στο προσωπικό του νοσοκομείου μας που συνέβαλε ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Είμαστε ουραγοί σαν χώρα σε τέτοιες προσπάθειες και για αυτό τόσο η πρωτοβουλία των συγγενών του 67χρονου Γ. Ασκητή από την Αραβησσό πριν από λίγους μήνες, η δωρεά των οργάνων της 21χρονης Έμμας από τα Χανιά, αλλά και η σημερινή, της γυναίκας από το δήμο Χαλκηδόνας, αποκτούν σημαντική αξία και ιδιαίτερη σημασία. Συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το σημαντικό ζήτημα της δωρεάς, ούτως ώστε αύριο, η μεταμόσχευση οργάνων, να είναι μια εφικτή θεραπεία για όποιον την έχει ανάγκη", κατέληξε ο κ. Λόγγος. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!! ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τα θερμά μου ευχαριστώ για την αυτήν τους την μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανα τους σε ανθρώπους που το είχαν πραγματικη ανάγκη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.