Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός και 23 τραυματίες



Τροχαίο δυστύχημα, με έναν νεκρό και τουλάχιστον 23 τραυματίες, σημειώθηκε στο κέντρο του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, όταν ένα λεωφορείο, που μετέφερε 47 Έλληνες πολίτες, προσέκρουσε σε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο προκλήθηκε όταν το λεωφορείο, που φαίνεται να έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα, η οποία στη συνέχεια συνέθλιψε την οροφή. Από την πρόσκρουση έσπασαν τα παράθυρα του πούλμαν.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στα οποία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά, ενώ δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η επίσημη ανακοίνωση της ρουμανικής Αστυνομίας
«Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 1.30 μ.μ., η Ταξιαρχία Τροχαίας ενημερώθηκε για ένα τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση κίνησης από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός του πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος. Προς το παρόν, η κυκλοφορία είναι περιορισμένη στην περιοχή του ατυχήματος».

Οι τραυματίες
Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι δύο άτομα βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας εκ των οποίων σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

«Και οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας μάλιστα σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Daniel Vasile, στο Digi 24.
Πληροφορίες αναφέρουν την παρουσία ενός διασωληνωμένου στο νοσοκομείο Floreasca, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews Ρουμανίας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ζήτησαν ιατρική βοήθεια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν, ενώ αργότερα οι Αρχές θα βοηθήσουν στην παραλαβή των αποσκευών τους, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα στον τόπο του συμβάντος.

Κινητοποιήθηκε και η Ελληνική πρεσβεία
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρουμανικής διεύθυνσης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (DSU), στο σημείο κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών (SMURD), καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής για να βοηθήσουν τους επιβάτες.
«Μιλήσαμε με την Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκπρόσωποι ήταν εδώ και φροντίσαμε να στείλουμε μεταφραστή. Έτσι, θα υπάρχει μεταφραστής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο Floreasca και στα άλλα νοσοκομεία, αν το ζητήσουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να μιλήσουν αγγλικά», δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.