Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο Bankman-Fried ιδρυτής της FTX



Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ συνελήφθη στις Μπαχάμες, καθώς ο μέχρι πρότινος δισεκατομμυριούχος ερευνάται για μια σειρά από οικονομικά εγκλήματα.Η σύλληψη του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ έρχεται μόλις 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου. 

Η αστυνομία στις Μπαχάμες συνέλαβε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FTX, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, προσθέτοντας ότι οι Μπαχάμες έχουν λάβει επίσημη ειδοποίηση από τις ΗΠΑ για ποινικές διώξεις εναντίον του. 
Ο Φριντ αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Reuters το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στις Μπαχάμες, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει με ποιες κατηγορίες. Σε μια δήλωσή του στο Twitter, ο Ντέιμιαν Ουίλιαμς, ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του 30χρονου, και αποσαφήνισε ότι το σχετικό κατηγορητήριο θα επισημοποιηθεί σε λίγες ώρες. «Θα έχουμε περισσότερα να πούμε εκείνη τη στιγμή», είπε.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX αναμενόταν την Τρίτη να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την κατάρρευση του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX, ενώπιον των Αμερικανών νομοθετών. Είχε ανακοινώσει ότι θα καταθέσει εξ αποστάσεως στην ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου η οποία συνεδριάζει για να εξετάσει την κατάρρευση της εταιρείας.

Το ανταλλακτήριο, που ξεκίνησε το 2019 και εδρεύει στις Μπαχάμες, κήρυξε πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου αφού δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει χρήματα για να αποτρέψει την κατάρρευσή του, καθώς οι traders έσπευσαν να αποσύρουν 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα σε μόλις 72 ώρες. Έκτοτε αποκαλύφθηκε προέκυψε ότι ο 30χρονος χρησιμοποίησε κρυφά 10 δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια πελατών για να στηρίξει την επιχείρησή του.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αυτοί που χάσανε τα λεφτά τους, ας πάρουν καμιά κούτα χαρτομάντιλα να κλάψουν. Μεγάλο μπάχαλο στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Πρέπει να θεσπιστούν θεσμικά πλαίσια, μέχρι και στον τζόγο υπάρχουν κανόνες, ενώ σε αυτό το χώρο ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.