Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Bayer: Αποζημίωση 11.000 ευρώ σε Γάλλο αγρότη με προβλήματα υγείας από ζιζανιοκτόνο



Η γερμανική εταιρεία Bayer θα αναγκαστεί να καταβάλει, μετά από απόφαση γαλλικού δικαστηρίου, αποζημίωση 11.000 ευρώ σε έναν αγρότη, ο οποίος ακούσια εισέπνεε ζιζανιοκτόνο, δίνοντας οριστικό τέλος σε μια δικαστική διαμάχη, διάρκειας 15 ετών, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

O Πολ Φρανσουά σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο franceinfo εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ποσό της αποζημίωσης λέγοντας πως 11.000 ευρώ για μια τόσο μεγάλη θυσία είναι πολύ λίγα. Μάλιστα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο ίδιος είχε ζητήσει αποζημίωση άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το ακριβές ποσό της αποζημίωσης ανήλθε στα 11.135 ευρώ, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του αγρότη στο Reuters.

Ο Πολ Φρανσουά σημείωσε ότι οι αναθυμιάσεις που εισέπνευσε από το ζιζανιοκτόνο Lasso του προκάλεσαν νευρολογικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων απώλεια μνήμης, λιποθυμίες, αλλά και πονοκεφάλους.

Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα το 2004, ενώ το εν λόγω προϊόν αποσύρθηκε αργότερα από την γαλλική αγορά.

Η Bayer επανέλαβε ότι οι δικαστικοί εμπειρογνώμονες δεν είχαν αναγνωρίσει καμία από τις σοβαρές παθολογίες που υποστήριξε ο Γάλλος αγρότης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας απέρριψε το 2020 έφεση της παρασκευάστριας εταιρείας του Lasso, της Monsanto, η οποία στο μεταξύ είχε γίνει θυγατρική της Bayer, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να αποφασίσει το δικαστήριο της Λιόν το ύψος της αποζημίωσης που θα επιδίκαζε στον αγρότη.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.