Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχόλιο της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για τα προβλήματα με τη σχολική στέγη στην πόλη των Γιαννιτσών



Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο 
6ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και εργαζόμενων, όσον αφορά τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη των Γιαννιτσών υπάρχουν ακόμη νηπιαγωγεία, που στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών. Επιπλέον μεγάλα προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών, όπως και το Μουσικό Σχολείο όπου οι μαθητές κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ. Την ίδια ώρα υπάρχουν σχολεία που για να λειτουργήσουν χρησιμοποιούν λυόμενες κατασκευές που μόνο προσωρινές δεν αποδείχτηκαν. Παράλληλα υπάρχουν σχολεία που δεν διαθέτουν γυμναστήριο, αίθουσες εργαστη-ρίων, αίθουσα βιβλιοθήκης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - εκδηλώσεων, ολοημέρου κλπ., ενώ συχνά οι αυλές των σχολείων είναι μικρές και χωρίς τις κατάλληλες υποδομές (π.χ. γήπεδα, παιδικές χαρές, υποδομές για παιδαγωγικές δραστηριότητες).

Τα παραπάνω προβλήματα είναι άμεσα συνυφασμένα με την πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας που ακολουθείται τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία εκτός των άλλων προβλημάτων που προκαλεί στην εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις σχολικές υποδομές και τη σχολική στέγη.

Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως για την ολόπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη των μαθητών νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, εκτός από το ίδιο το περιεχόμενο των μαθημάτων, την ανάγκη να υπάρχει όλο το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, μικρό αριθμό μαθητών ανά τμήμα, γυμναστήρια, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες εκδηλώσεων και ολοημέρου, καθώς και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για τη συντήρηση των σχολείων.

Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας εκφράζει την αλληλεγγύη της σε γονείς, μαθητές και εργαζόμενους που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα σε κάθε διεκδίκηση εκπαιδευτικών σωματείων - Συλλόγων Γονέων - εργατικών σωματείων με στόχο να καλυφθούν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών του λαού μας.

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.