Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου Πετριάς - Εκδόθηκε η προβλεπόμενη θετική γνωμοδότησηΗ νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώσει την προσπάθεια που αυτή ξεκίνησε για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή της Πετριάς

Εκδόθηκε σήμερα από την Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας & Αγροτικής Οικονομίας του Περιφερειακού Συμβουλίου η προβλεπόμενη θετική γνωμοδότηση για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου

H προσπάθεια που ξεκίνησε από την βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη θητεία της ως Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας για την ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή της Πετριάς του Δήμου Σκύδρας, όταν στις 17.3.2016 υποβλήθηκε από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (την οποία και επόπτευε η κ. Τζάκρη) η αίτηση υπαγωγής (αδειοδότησης) του πάρκου στις διατάξεις του Ν. 3982/2011, ήταν έτοιμη προς ολοκλήρωση ήδη από τον Ιούνιο του 2019, καθώς είχε ήδη συμπληρωθεί ο φάκελος των δικαιολογητικών που απαιτούνταν (Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας κ.α.) για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου και είχε συνταχθεί και το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής για την πληρότητα του φακέλου.

Έκτοτε και για τρεισήμισι χρόνια η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας, που κράτησε στο περιθώριο την πολύπαθη Πέλλα σε όλη τη θητεία της, έβαλε το θέμα στο συρτάρι, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της κ. Τζάκρη, με την κατάθεση επανειλημμένων ερωτήσεων και συναντήσεων, όπως συνέβη και για όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Πέλλα και είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και το θυμήθηκε τώρα, λίγο πριν την εκπνοή της, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, υπό το κράτος του πανικού της επερχόμενης εκλογικής συντριβής της.

Ύστερα από τρεισήμισι χρόνια καθυστερήσεων, εκδόθηκε σήμερα από την Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας & Αγροτικής Οικονομίας του Περιφερειακού Συμβουλίου η προβλεπόμενη θετική γνωμοδότηση για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την έκδοση της Κοινής Απόφασης των Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Β΄ στην περιοχή της Πετριάς του Δήμου Σκύδρας, σε έκταση που έχει ήδη δεσμευτεί για το σκοπό αυτό εδώ και πολλά χρόνια, έχει περιέλθει στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. και αποτελεί διαχρονικό αίτημα των τοπικών φορέων η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου εκεί. Η νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα ολοκληρώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή της Πετριάς, καθώς η ίδρυσή του θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία και την εγκατάσταση σε αυτό νέων, καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων, με εξαγωγικό προσανατολισμό και ολοκληρωμένη - καθετοποιημένη οργάνωση παραγωγής, κυρίως του αγροτοδιατροφικού τομέα, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην τοπική οικονομία, την απασχόληση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Η επερχόμενη πολιτική αλλαγή θα σημάνει και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Πέλλας.Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. για να γίνεις κυβέρνηση πρέπει πρώτα να κερδίσει ο κ@λοτουμπας τις εκλογές! αλλά με τέτοια μυαλά που κουβαλάει πάλι σπόρια θα τρώει στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεμίσαμε καμινάδες εργοστασίων - το τραίνο Θεσ/νίκη- Γιαννιτσά-Σκύδρα θα περνά απο το Πάρκο Πετραίας ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μην ξεχνάτε την σύνδεση με σκοπια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωραίες φωτογραφίες καλά κάνετε και τις φυλάξατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.