Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βορίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί πριν τον Μάρτιο ο Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ



O νέος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο δημόσιο θα αφορά 5.124 θέσεις, ενώ γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί ακόμα και πριν τον Μάρτιο υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ethnos.gr ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Ωστόσο σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, αυτό θα σημάνει και το «πάγωμα» της διενέργειας του διαγωνισμού.

Ειδικότερα ο κ. Βορίδης σημείωσε: “Με τον πανελλήνιο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. καθιερώνουμε μία αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία από την οποία θα προκύψει μία «δεξαμενή» επιτυχόντων από την οποία το Δημόσιο θα καλύψει τις ανάγκες στελέχωσής του με μόνιμο προσωπικό. Στόχος του διαγωνισμού είναι να υλοποιήσει, με τον πλέον διάφανο τρόπο, μέρος του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων που έχουν υποβάλει οι φορείς και να επιταχύνει σημαντικά την κάλυψη των θέσεων. Η ιδιαιτερότητα δε αυτού του διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός ότι έρχεται να καλύψει εκκρεμείς προσλήψεις του 2022 καθώς και προσλήψεις του 2023. Ο διαγωνισμός αφορά 5124 θέσεις πανεπιστημιακής, τεχνολογικής εκπαίδευσης και επιστημονικού προσωπικού. Έχει ήδη εκδοθεί η προκήρυξη και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Α.Σ.Ε.Π. ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου του 2023, ενώ γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί συντομότερα, ωστόσο αυτό εξαρτάται από την Αρχή. Μάλιστα, υπολογίζουμε ότι μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα έξι – επτά μηνών προκειμένου οι επιτυχόντες να αρχίσουν να καλύπτουν τις θέσεις, χρόνος σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα όσα ίσχυαν μέχρι χθες όπου απαιτούνταν περίπου δύο έτη για τη στελέχωση. Τώρα, σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, αυτό θα σημάνει και το «πάγωμα» της διενέργειας του διαγωνισμού”.

Στη συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζει πως «οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του επομένου έτους, δηλαδή σε λίγους μήνες από σήμερα, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα νόημα αλλά και κανένας λόγος να συζητάμε το ενδεχόμενο επίσπευσής τους». Όσον αφορά στο Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατανομή των εδρών -με βάση την τελευταία απογραφή- θα εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών εντός του Ιανουαρίου του 2023.
Στο θέμα των παρακολουθήσεων ο Μάκης Βορίδης σημειώνει στο ethnos.gr πως «τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η Κυβέρνηση έχουν πράξει τα προσήκοντα προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και δεν προτίθενται να βαδίσουν στο ναρκοθετημένο πεδίο της συκοφαντίας που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ». Προσθέτει  επίσης πως «έχει ανοίξει όλο τον προηγούμενο καιρό μία δημόσια συζήτηση σχετικά με το αν είναι, κάτω από ορισμένες συνθήκες, αναγκαίες ή χρήσιμες οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Η υπόθεση Καϊλή μας δείχνει ότι είναι».

 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.