Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάνος Ζαρογουλίδης: Μια κυβέρνηση πρωταθλητής στις υποσχέσεις αλλά από ουσία μηδέν



Τα τελευταία χρόνια ο πρωτογενής γεωργικός τομέας της περιοχής μας δέχθηκε σημαντικά πλήγματα από την υποκατανάλωση που επέφεραν τα lockdown, από την υπέρμετρη αύξηση του κόστους εφοδίων, την πρωτόγνωρη εκτόξευση των τιμών λιπασμάτων και τελευταία από την εξαντλητική υπερτιμολόγηση και υπερφορολόγηση που υπέστη το πετρέλαιο κίνησης ως απόρροια μιας κυβερνητικής πολιτικής που εκχώρησε στα λόμπι την ρύθμιση των τιμών της αγοράς που κανονικά οφείλει να ελέγχει το Κράτος.

Η αρχική κυβερνητική αδιαφορία για την κάλυψη των αναγκών των αγροτών τους οποίους αντιμετωπίζει διαρκώς ως μια άλλη κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα, οδήγησε αρχικά στην ΠΡΟκαταβολή από πλευράς τους  όλων των φόρων κίνησης και καλλιέργειας επιφέροντας οικονομική εξουθένωση, χαμηλή ανταγωνιστικότητα και υπονόμευση της βιωσιμότητάς τους. 

Για να διορθώσουν το αρχικό λάθος προσπάθησαν να μεταμορφώσουν την αδιαφορία σε ολιγωρία, βαφτίζοντας ως “επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης” ένα ακόμα, κατ ουσία επίδομα αγροτικού πετρελαίου όπως αποδείχθηκε: αφού από πραγματικά 0,41 ευρώ ανά λίτρο κατανάλωσης που πλήρωσε ο αγρότης για ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, αποφασίστηκε επιστροφή μόνο του 50% άρα 0,20 ευρώ / λίτρο και τελικά διατέθηκε τελικά το 50% από αυτό, δηλαδή 0,10 ευρώ ανά λίτρο και αυτό διότι όχι μόνο δεν πιστώθηκαν ακομα τα χρήματα αλλά διακινούνται και φήμες ότι δεν πρόκειται να καταβληθούν κιόλας, οδηγώντας τους αγρότες εκτός προγραμματισμού για έσοδο που τους υποσχέθηκαν.

Κάνοντας τη σούμα η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες  καταβάλλοντας τελικά μόνο το 25% της εξαγγελίας που είναι τελικά και το εθνικό ποσοστό επαλήθευσης των έργων της αφού υπόσχεται πολλά αλλά τελικά ολοκληρώνει ελάχιστα. 

Το έλλειμμα μιας ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής είναι ηχηρό αφού απουσιάζει ο σχεδιασμός μέσα από τον οποίο να αναγνωρίζεται κρυστάλλινα  ο κατ επάγγελμα αγρότης, τα κριτήρια που καθορίζουν το ακατάσχετο του λογαριασμού του και την αναπτυξιακή πρόσβασή του σε χρηματοδοτικά εργαλεία ! 

Οι 11736 οικογένειες που απασχολούνται κατ επάγγελμα ως αγρότες στο νομό μας αποδίδουν σημαντική προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας μιας και ο αγροτικός τομέας, αποτελεί τον πιο κρίσιμο κρίκο στην οικονομική αλυσίδα και το συνολικό εισόδημα της περιοχής μας. 

Το ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου από ιδρύσεώς του, στέκεται με σεβασμό στο πλευρό της αγροτιάς, σχεδιάζοντας έργα που άλλαξαν το τοπίο και έδωσαν ζωή στην ύπαιθρο.  

Πάνος Ζαρογουλίδης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.