Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥΠΕΣ: Ποιος είναι ο Ειδικός Γραμματέας που διορίζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης



Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη διορίζονται οι Ειδικοί Γραμματείς που θα στελεχώσουν τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
Πρόκειται για στελέχη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία έχουν υπηρετήσει τη χώρα από διαφορετικούς νευραλγικούς τομείς, κυρίως στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Διοίκησης, πάντα από θέσεις ευθύνης και κρίνονται κατάλληλα για να επιτύχουν την αναμόρφωση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Κύριο χαρακτηριστικό των προσώπων αυτών είναι ότι διακρίνονται για την εμβρίθεια και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει στη Δημόσια Διοίκηση καθώς και για το βάθος των σπουδών τους σε πολλαπλά και διαφορετικά γνωστικά πεδία.
Η επιλογή αποτελεί ένα σύνολο ανθρώπων, εκ των οποίων ορισμένοι υπηρετούσαν ήδη ως Συντονιστές και η θητεία τους κρίνεται επιτυχημένη σημειώνει το ΥΠΕΣ και προσθέτει όπως οι Ιωάννης Σάββας και Μαρία Κοζυράκη. Άλλοι έχουν μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση και σημαντική εμπειρία στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων, όπως ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο Κώστας Τζανακούλης, ενώ δίνεται χώρος σε μία 25χρονη νέα γυναίκα δικηγόρο με εξαιρετικό βιογραφικό, τη Μαριάννα Νικολαΐδου, γεγονός που μαρτυρά την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης τόσο στη νέα γενιά, όσο και στις γυναίκες. Την επτάδα συμπληρώνουν ο Σεραφείμ Λιάπης και ο Δημήτρης Κατσαρός, προερχόμενοι αντιστοίχως από τον ιδιωτικό τομέα και την Πολιτική Προστασία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στελέχη με σημαντική διοικητική εμπειρία.
Στόχος του Υπουργού, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, είναι να απαλειφθεί κάθε δυσλειτουργία που παρουσιάζει μέχρι σήμερα ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης, έπειτα από τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και να αποκατασταθεί ο κρίσιμος ρόλος για τον οποίο συστάθηκαν: η εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο και ο βέλτιστος συντονισμός μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης.

Ιωάννης Σάββας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης
Ο Ιωάννης Σάββας (φωτο) είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απόφοιτος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.). Παράλληλα, έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Πληροφορική και Διοίκηση» από το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (M.Sc) και είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπροσθέτως, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. από το 2007 έως και σήμερα. Έχει διατελέσει Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών και στη Διεύθυνση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, όπως επίσης και στο Τμήμα Διοίκησης Προσωπικού της κρατικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2017 έχει διοριστεί Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, θητεία που ανανεώθηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους με απόφαση του κ. Βορίδη. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική Γλώσσα.

Θέση Ειδικού Γραμματέα στις υπόλοιπες έξι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας αναλαμβάνουν οι εξής:
Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
Κώστας Τζανακούλης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
Μαρία Κοζυράκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης 
Δημήτρης Κατσαρός στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Σεραφείμ Λιάπης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
Μαριάννα Νικολαΐδου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.