Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Για θέματα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Πέλλας στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Βουλευτής Δ. ΣταμενίτηςΗ ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πέλλας με αύξηση των οργανικών θέσεων, η ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων και η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Άρνισσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αύξησης των οργανικών θέσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα ανά την Επικράτεια κατά 3.600, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης ζήτησε την πρόβλεψη αυξημένου αριθμού για τις υπηρεσίες του Νομού Πέλλας. Ο Βουλευτής σημείωσε ότι η πρόβλεψη για τον Νομό Πέλλας είναι απαραίτητο να είναι αναλογικώς αυξημένη σε σχέση με τους άλλους Νομούς, ώστε με τις νέες τοποθετήσεις το ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πέλλας να φτάσει να είναι ίσο σε αριθμό με αυτό των όμορων νομών. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το θέμα εξετάζεται θετικά, με τη μέριμνα του Υπουργείου να είναι η κάλυψη των αναγκών κάθε περιοχής με τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα της αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πέλλας λόγω παλαιότητας. Σύμφωνα με τον Βουλευτή η περιοχή του Νομού Πέλλας εμφανίζει πολύ υψηλή μεταποιητική δραστηριότητα αγροτικών προϊόντων, με παρουσία μεγάλων μεταποιητικών μονάδων και πλήθους βιομηχανικών επιχειρήσεων ενώ τόνισε και το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο του ορεινού όγκου, ευθύνης της Π.Υ. Ν. Πέλλας, βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής natura 2000. Συνεπώς οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις του Νομού Πέλλας επεμβαίνουν σε μια σειρά αγροτοδασικών και αστικών συμβάντων, σε πεδινές καθώς και σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενίσχυση τους με σύγχρονα οχήματα. Για το εν λόγω ζήτημα ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι αναμένεται η υλοποίηση προγράμματος αντικατάστασης του στόλου οχημάτων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τέλος, ο Βουλευτής επανέφερε το ζήτημα της δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στην Άρνισσα, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στα περιστατικά της περιοχής, τόσο για την αντιμετώπιση όσο βέβαια και για την πρόληψη. Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αποσυμφορηθεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Έδεσσας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΩPA TI TOY ΛEΣ TOY ANΘPΩΠOY; OI ΠPOΣΛHΨEIΣ ΓNΩΣTEΣ KAI ANAΛOΓIKA OΛOI OI NOMOI ΘA ΠAPOYN . EΠIΣHΣ ΓIA TO TAMEIO ANAKAMΨHΣ KAI TA OXHMATA ΠAIZEI EΔΩ KAI KAIPO. TON ΣTAΘMO ΣTH APNIΣΣA ΓIA ENTYΠΩΣEIΣ MAΣ TO EIΠE OTAN TO ΣXEΔIO EINAI ENAΣ KENTPIKOΣ ΣTAΘMOΣ ΣE EΞAIPETIKEΣ ΠEPIΠTΩΣEIΣ 2 KAI TOYΣ KAΛOKAIPINOYΣ MHNEΣ ΠEPIΠOΛIA ΣE ΠEPIOXEΣ ΠIKNOΦYTEΣ KΛΠ. PE NIΣH ΣE ΠAPAKOΛOYΘΩ AΠO AYTA ΠOY ANAKOINΩNEIΣ KAI ENA ΔEN EXEIΣ KATAΦEPEI. ΣOY EIΠA TO EPΓO ΣOY EINAI O ΔPOMOΣ ΓIANNITΣA AΛEΞANΔPEIA NIΣEΛI. KAI ΣOY EIΠA AN TO KATAΦEPEIΣ ΠOY ΔEN TO BΛEΠΩ ΘA ΠETAΞΩ THN ΣKOYΦIA MOY KAI ΘA TPEXΩ OΛH MEPA NA MAZEYΩ ΨHΦOYΣ ΓIA ΠAPTI ΣOY. ΓINE EΣTΩ KAI MIA ΦOPA AΠOTEΛEΣMATIKOΣ. EΣTΩ ENA. ΓIATI TA AΠOTEΛEΣMATA TΩN EKΛOΓΩN ΔEN ΘA EINAI KAΛA ΓIA ΣENA. NA ME ΘYMHΘEIΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.