Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Σταμενίτη – Κεραμέως για την προμήθεια ηλεκτρονικού υλικού στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας



Με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε πριν τις γιορτές στη Βουλή ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η προμήθεια ηλεκτρονικού υλικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Όπως ενημέρωσε η Υπουργός τον Βουλευτή, άμεσα θα προχωρήσει η προμήθεια και των υπολοίπων tablet σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός (μέσω ΕΣΠΑ), έχει υπογραφεί η σύμβαση και έχει διανεμηθεί η πλειονότητα των συσκευών. Το υλικό θα δοθεί σε κάθε σχολείο ανάλογα με τη δυναμικότητα της σχολικής μονάδας και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ψηφιοποίησης διαδικασιών της εκπαίδευσης και της περαιτέρω καλλιέργειας ψηφιακών δεξιοτήτων.

Παράλληλα, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, βρίσκεται σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός που αφορά τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων με διαδραστικούς πίνακες, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του σχολικού έτους 2022-2023 και να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των πινάκων, καθώς και των 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες. Τέλος, στόχος του Υπουργείου για το 2023 είναι να ενισχυθούν με επιπλέον σύγχρονο διδακτικό εξοπλισμό όλα τα Ειδικά Σχολεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό θα ενισχυθούν αναλόγως και οι σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας, βάσει του μαθητικού τους δυναμικού.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Τα τελευταία 3,5 χρόνια συντελείται μια τεράστια προσπάθεια ώστε τα σχολεία μας να περάσουν σε μια νέα εποχή. Ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι και η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτουν. Η ενίσχυση του εξοπλισμού των δημόσιων σχολείων, μαζί φυσικά και με την ανανέωση και τον εμπλουτισμό των μαθητικών προγραμμάτων, αλλάζουν την εικόνα της δημόσιας εκπαίδευσης και την εναρμονίζουν με τη σύγχρονη εποχή. Είναι κεντρικός μας στόχος τα παιδιά μας να λαμβάνουν τα εφόδια που θα τους δώσουν τα εργαλεία να καλλιεργήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να προοδεύσουν σε έναν κόσμο που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ευχαριστώ πολύ την Υπουργό κ. Κεραμέως για τη συζήτηση που είχαμε και για την ενημέρωση σχετικά με την προμήθεια των σχολείων μας με ψηφιακό εξοπλισμό».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.