Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων προβληματίζουν τους πολίτες



Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες που δεν βρίσκουν τα φάρμακα που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις ιώσεις.
Μεγάλες είναι οι ελλείψεις φαρμάκων, την ώρα που η τριδημία, ο κοροναϊός και η αύξηση των αναπνευστικών ιώσεων «ρίχνουν» ολοένα και περισσότερους πολίτες στο κρεβάτι.

Όπως αναφέρουν καταναλωτές και φαρμακοποιοί, οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά και η αιτία δεν είναι μόνο η αυξημένη ζήτηση κάποιων προϊόντων.
Οι φαρμακοποιοί τονίζουν πως σημαντικό ρόλο στην απουσία σκευασμάτων από τα ράφια των φαρμακείων παίζουν και οι παράλληλες εξαγωγές που κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες, ειδικά σε κάποια προϊόντα που η τιμή του εξωτερικού είναι πιο συμφέρουσα από την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεγαλύτερες είναι οι ελλείψεις στα φάρμακα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων από τις ιώσεις και τη γρίπη -που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούν ενήλικες και παιδιά.

«Παίρνουμε λίγα κομμάτια από αντιβιοτικά, σιρόπια, χάπια μπορεί να ζητήσω 20 κομμάτια και να έρθουν πέντε, δεν υπάρχει επάρκεια» αποκάλυψε φαρμακοποιός μιλώντας στο MEGA.
Την ίδια ώρα, οι γονείς βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τις ιώσεις, την εποχική γρίπη και την πανδημία του κοροναϊού.

«Φέτος γίνεται ένας χαμός με τις ιώσεις κυκλοφορεί γρίπη και εμάς κολλήσανε, φοβόμαστε πιο πολύ από την Covid-19» δήλωσε γονέας στην κάμερα του MEGA.

«Πολλές φορές συνυπάρχουν δυο ιώσεις κοροναϊός μαζί με γρίπη και κοροναϊός με RSV. Είναι γενικά μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους γονείς είχαν ξεχάσει πως είναι να περνούν τη μια ίωση μετά την άλλη» σημείωσε η παιδίατρος, Ελβίρα Ευσταθίου.

Αδειάζουν τα σχολεία
Η έξαρση της γρίπης Α στα παιδιά, και η ευρεία διασπορά της, αδειάζει τις σχολικές τάξεις. Οι γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, αφού η μια ίωση διαδέχεται την άλλη.

«Η πιο συχνή είναι η γρίπη τύπου Α και κοροναϊός και RSV. Ειδικά μετά από μια περίοδο δύο ετών που είχαμε αυξημένα μέτρα προστασίας τα παιδιά δεν είχαν έρθει σε επαφή με τις συνήθεις ιώσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν αντισώματα» πρόσθεσε η παιδίατρος.

«Δεν έχουμε καταφέρει να τα εμβολιάσουμε αφού είναι συνέχεια άρρωστα» υπογράμμισε γονέας μιλώντας στο MEGA, ενώ το εκρηκτικό κοκτέιλ συνύπαρξης γρίπης και κοροναϊού δεν αφήνει αλώβητες τις μεγαλύτερες ηλικίες.

«Το ίδιο ισχύει και στα νοσοκομεία των ενηλίκων, σε όλη τη χώρα προσέρχονται κυρίως με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Να κατανοήσουμε τα συμπτώματα μας να περιορίσουμε τις κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές» αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, Μάτα Τσιγκρίκα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο έξαρσης αναπνευστικών ιών και η μόνη ασπίδα προστασίας είναι η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ο εμβολιασμός.

in.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.