Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περιοδείες Μητσοτάκη στη Β. Ελλάδα με στόχο την ενίσχυση της εκλογικής απήχησης



Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε για τρίτη φορά τη Θεσσαλονίκη μετά την ΔΕΘ, ενώ το ίδιο διάστημα έχει πυκνώσει τις περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα κάτι που θα συνεχιστεί και το επόμενο δίμηνο, με στόχο την ενίσχυση της εκλογικής απήχησης της κυβερνητικής παράταξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας δείχνουν πίεση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας με τις εκροές να κατευθύνονται κυρίως προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που επωφελείται από την δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση. Οι απώλειες, όπως αποτυπώνεται στις μετρήσεις είναι στα δεξιά της ΝΔ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι και τα ποσοστά του παραμένουν στα επίπεδα του 2019 ή υποχωρούν.

Που καταγράφονται οι μεγαλύτερες απώλειες για τη ΝΔ
Αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία όπου η κατάσταση αποτυπώνεται ελαφρώς καλύτερη. Στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ είχε καταφέρει να καταγράψει στους περισσότερους νομούς ποσοστά …αυτοδυναμίας αυξάνοντας την εκλογική της δύναμη πάνω από 10 μονάδες σε περιοχές όπως το Κιλκίς (42,35%), η Πέλλα (42,29%), η Β’ Θεσσαλονίκης (43,02%), η Πιερία (47,45%) και η Κοζάνη (39,39%).

Συσπείρωση στους ψηφοφόρους των νομών της Βόρειας Ελλάδας
Το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει με όχημα την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων σε τοπικό επίπεδο και τα έργα που δρομολογούνται ή ολοκληρώνονται στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος και να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά που λαμβάνει παραδοσιακά σε αυτούς. Ο κ. Μητσοτάκης κατά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη, έδωσε έμφαση «στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης» η οποία χτίζεται «μέσα από την αξιοπιστία, μέσα από τη συνέπεια λόγων και έργων».

Χάσμα λόγω Covid-19 και Πούτιν
Με ένα τμήμα του κοινού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργήθηκε ένα χάσμα τα τελευταία δύο χρόνια λόγω δύο βασικών κυβερνητικών επιλογών. Καταρχάς με την πανδημία, καθώς εκεί υπήρξαν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεμβολίαστων και κατά δεύτερον με τον πόλεμο στην Ουκρανία λόγω της συμπάθειας που υπάρχει προς την Μόσχα. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε, ωστόσο εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών.
Εκτός από τις συχνές επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη είναι συνεχής και η παρουσία κυβερνητικών στελεχών και κομματικών κλιμακίων προκειμένου να προβάλλουν το έργο που έχει γίνει και να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης. Οι επόμενες περιοδείες που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός τους πρώτους μήνες του 2023 είναι σε Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Ιωάννινα.
Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.