Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΕΕΕΚ Έδεσσας: Υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Duoday: Τη Σκιά σου Σμιλεύω»Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (03 Δεκεμβρίου) καθώς και της Αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, το ΕΕΕΕΚ Έδεσσας ξεκίνησε την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Duoday: Τη Σκιά σου Σμιλεύω».

Η DuoDay θεσμοθετήθηκε το 2021 από την Ελληνική Κυβέρνηση και είναι η ημέρα που ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιοι φορείς και απλοί πολίτες ανοίγουν τις πόρτες τους για άτομα με νοητικές και συναισθηματικές αναπηρίες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία συμφιλίωσης του κόσμου της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην απασχόληση χωρίς περιορισμούς. Ο σκοπός των Duoday είναι διττός: Από τη μία πλευρά, το άτομο με αναπηρία έχει την ευκαιρία να δει την καθημερινότητα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι να κατανοήσει η κοινότητα, ότι η αναπηρία είναι μια διαφορετικότητα μέσα στην κανονικότητα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την υλοποίησή του από την ΔΔΕ Πέλλας, και συγκεκριμένα με τον Αναπληρωτή Δ/ντη της ΔΔΕ Πέλλας, κο Γερεμτζέ Δημήτριο. Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022, ο Γιάννης Π., συνοδευόμενος από την Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ Έδεσσας κα Δημητριάδου Ασημίνα, μετέβει στην ΔΔΕ Πέλλας και ακολούθησε μέρος του ημερησίου προγράμματος του κου Γερεμτζέ.

Αρχικά, ο Γιάννης γνώρισε τον Αναπληρωτή Δ/ντη ΔΔΕ Πέλλας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του τα ενδιαφέροντά του και τα όνειρά του. Έπειτα, γνώρισε τους συνεργάτες του, συνομίλησε και αστειεύτηκε μαζί τους, σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα. Τέλος, μοιράστηκε μέρος των ημερησίων δραστηριοτήτων του κου Γερεμτζέ και αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ KΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ Ταχ. Δ/νση: Κων/πολεως 72, ΤΚ 58200, Έδεσσα Πληροφορίες : Δημητριάδου Ασημίνα Τηλ./ΦΑΞ : 2381028780 e-mail: mail@eeeek-edess.pel.sch.gr Ιστολόγιο: http://blogs.sch.gr/eeeekedes/

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ
Δημητριάδου Ασημίνα
ΠΕ86 - Πληροφορικής


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.