Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικαστική απόφαση – σταθμός: Ανοίγει ο δρόμος σε αποζημιώσεις για προσβολές μέσω Facebook



Οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης… πληρώνονται. Όταν μάλιστα είναι προσβλητικές. Αυτό προβλέπει δικαστική απόφαση που ανοίγει το δρόμο σε αποζημιώσεις για προσβολές μέσω Facebook.

Μία προσβλητική ανάρτηση ιδιώτη σε αντίδικό του οδήγησε το Εφετείο Πειραιά να δικαιώσει τον δεύτερο και μάλιστα να επιβάλλει αποζημίωση 6.000 ευρώ. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι αναρτήσεις στο Facebook, εφόσον το περιεχόμενό τους ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας, συνιστούν προσβολή προσωπικότητας.
Οι δικαστές του Εφετείου Πειραιά, οι οποίοι έκριναν μία υπόθεση αντιδικίας μεταξύ ιδιωτών, με την απόφασή τους ουσιαστικά εντάσσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην έννομη τάξη για την προστασία έννομων αγαθών, ακολουθώντας τα ίχνη των τεχνολογικών εξελίξεων.

Προσβολές μέσω Facebook: Η «διαδικτυακή» υπόθεση
Στην υπόθεση που έφτασε ενώπιον τους οι δημόσιες αναρτήσεις και τα σχόλια στην πλέον γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έκριναν όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Μίνα Μουστάκα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του προσώπου στο οποίο αναφερόταν ο χρήστης, αφού έλαβε γνώση αυτών μεγάλος αριθμός προσώπων, τόσο φίλων του χρήστη στο Facebook, όσο και γνωστοί και φίλοι του προσώπου που αφορούσαν τα επίμαχα σχόλια, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποστεί σημαντική ηθική βλάβη.

Για το λόγο αυτό, στην απόφασή τους οι δικαστικοί λειτουργοί σταθμίζοντας τις εν γένει συνθήκες τέλεσης της προσβολής, του είδους και της βαρύτητας αυτής, του έντονου ψυχικού άλγους που προκλήθηκε στο πρόσωπο που αφορούσαν τα σχόλια, καθώς και την οικονομική κατάσταση των διαδίκων, υποχρέωσε τον χρήστη του Facebook να αποζημιώσει τον αντίδικό του με 6.000 ευρώ.

Πηγή: Dikastiko.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.